L. ten Cate BV verhuist naar nieuw bedrijfspand in Borne

Geschreven door Peter Rotteveel MRICS RT op 12 december 2022

Het - nieuw te realiseren - bedrijfspand aan Morseltoven 12 op bedrijventerrein de Veldkamp in Borne is langjarig verhuurd aan L. ten Cate. Het nieuwe onderkomen van het bedrijf heeft een totale oppervlakte van circa 7.000 m2.

W&W Vastgoed B.V. ontwikkelt het logistieke centrum met kantoren. Het heeft een oppervlakte van ca. 7.000 m² en wordt onderverdeeld in verschillende hallen die onderling schakelbaar zijn. Het bedrijfspand is voorzien van 8 loading docks en de vrije hoogte van de bedrijfsruimte is 12.20 meter. Op eigen terrein zal plek zijn voor ruim 70 auto’s. Het gebouw heeft een hoogwaardige, duurzame afwerking en is gunstig gelegen, dichtbij de op- en afritten van de A1.

Zichtlocatie op De Veldkamp
Het logistieke bedrijfspand met bedrijfsruimte en kantoren komt op een mooie zichtlocatie vanaf de Amerikalaan. Bedrijventerrein De Veldkamp is hét epicentrum van de Twentse bedrijventerreinen. Het terrein ligt aan de A1 en A35, heeft een directe aansluiting op de afslag Borne-West en er is een goede aansluiting met Hengelo en Borne.

Verhuizing 2024
Naar verwachting zal de bouw aan het einde van 2023 worden afgerond. Begin 2024 zal L. ten Cate vanuit Geesteren verhuizen. De huidige huisvesting paste niet meer bij het imago dat het bedrijf wil uitdragen. En door het overhevelen van de productie naar Turkije, mocht het nieuwe bedrijfspand een maatje kleiner.

Duurzaam
Met duurzame bouwmaterialen, warmtepompen en zonnepanelen voldoet het nieuwe bedrijfspand aan de belangrijke wens van verduurzaming. Daarnaast is met het oog op de toekomst en werkgelegenheid in de regio voor deze locatie gekozen.

Internationaal bedrijf
L. ten Cate B.V. is opgericht in 1952 in Geesteren. Het is een internationaal bedrijf met een sterke familie-mentaliteit. Binnen de groep komen drie gerenommeerde merken in ondergoed en badkleding samen. De producten van het bedrijf zijn van hoge kwaliteit, gemaakt van huidvriendelijke materialen en duurzaam geproduceerd. Wij wensen L. ten Cate een goede voorbereiding en veel succes op de nieuwe locatie in Borne!

Boers & Lem heeft deze transactie namens de verhuurder mogen begeleiden. Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars heeft de huurder geadviseerd.

L. ten Cate BV verhuist naar nieuw bedrijfspand in Borne
Peter Rotteveel MRICS RT
Neem contact op met Peter

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
NVM Business Winkelmarktrapport 2023

NVM Business Winkelmarktrapport 2023

Onlangs werd het NVM Business Winkelmarktrapport 2023 gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de opname van winkelvastgoed 8% lager was in de eerste drie kwartalen van 2023. De grootste...
Eigenaar van verhuurde woningen? Ga goed voorbereid 2024 in!

Eigenaar van verhuurde woningen? Ga goed voorbereid 2024 in!

Het rommelt in vastgoedland, vooral op het gebied van verhuurde woningen. In 2023 heeft de hypotheekrente een extreme stijging doorgemaakt en de Wet Betaalbare Huur heeft invloed gehad op de...
Bekijk overzicht