Bij het kopen van een huis is hypotheekadvies van onschatbare waarde. Een huis kopen brengt namelijk grote financiële verplichtingen met zich mee. Onze hypotheekadviseurs geven je graag financieel advies bij het kopen van een woning. Wij hebben jarenlange ervaring en zetten deze in om jouw specifieke situatie en wensen in kaart te brengen. Of je nu een eerste huis koopt, een verbouwing in de planning hebt, of je huidige hypotheek wilt herzien, wij staan voor je klaar.

  Plan een vrijblijvend hypotheekadviesgesprek

  Ik wil een hypotheekadviesgesprek in:
  Door een vinkje te plaatsen ga je ermee akkoord dat wij jouw gegevens verwerken. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement
  Hypotheken Hypotheekadvies

  Waarom hypotheekadvies?

  Als je overweegt een woning te kopen is het krijgen van duidelijk hypotheekadvies zeer belangrijk voor een goed verloop van de koop van een (nieuwe) woning. Het kopen van een huis kan complex zijn en daarom is goede voorbereiding essentieel. Bij Snelder Zijlstra Hypotheken helpen we je graag met die voorbereiding en staan we uiteraard ook voor je klaar bij de rest van het (aankoop)proces.

  Een hypotheek heeft invloed op jouw financiële situatie gedurende een lange periode. Er komt veel kijken bij het afsluiten van een hypotheek, denk hierbij aan voorwaarden, hypotheekvormen en rentetarieven. Onze hypotheekadviseurs hebben ruime kennis en ervaring van al deze aspecten en helpen jou graag de juiste keuze te maken.

  De aanpak van Snelder Zijlstra

  Wij zijn jouw betrouwbare partner voor onafhankelijk hypotheekadvies in Enschede en Hengelo. Bij ons begint alles met een vrijblijvend oriënterend gesprek. In dit informatieve gesprek geven we jou graag informatie over onze werkwijze. Bovendien bieden wij direct inzicht in jouw financiële mogelijkheden. Om jou een zo goed mogelijk inzicht te geven, vragen wij je om een aantal documenten mee te nemen. Zo kunnen we samen deze documenten doornemen en een nauwkeurige berekening maken van het bedrag dat je naar verwachting kunt lenen en welke maandelijkse kosten daaraan verbonden zijn.

  Na het adviesgesprek wordt er een gedetailleerd adviesrapport opgesteld, waarin alle besproken aspecten worden opgenomen. Met dit rapport kan een renteaanbod worden aangevraagd. Zodra het advies gereed is en je het renteaanbod hebt ondertekend, zal de bank alle documenten en gegevens beoordelen. Bij goedkeuring ontvang je een definitieve hypotheekofferte, die je vervolgens bij de notaris ondertekent.

  Kosten hypotheekadvies

  Voor het regelen van jouw hypotheek (advies en bemiddeling) betaal je éénmalig aan ons een vast bedrag. De kosten voor hypotheekadvies zijn afhankelijk van het soort advies.

  • Het regelen van een overlijdensrisicoverzekering (ORV) of woonlastenverzekering is bij de kosten inbegrepen.

  • De vermelde tarieven voor hypotheekadvies en bemiddeling zijn vrijgesteld van btw.

  • Vaak kan je deze kosten in jouw hypotheek laten meefinancieren en ook zijn deze kosten in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.

  • Betaling kosten hypotheekadvies: pas wanneer de hypotheekaanvraag is afgehandeld, brengen wij advies- en bemiddelingskosten in rekening. In de meeste gevallen vindt deze betaling via de notaris plaats.

  Bekijk onze tarieven

    Maak kennis met ons hypotheken team

    Maarten Heutink EFA, RFEA Maarten Heutink EFA, RFEA
    Maarten Heutink EFA, RFEA Maarten Heutink EFA, RFEA

    Financieel adviseur

    Esther Hasselerharm - Damhuis EFA Esther Hasselerharm - Damhuis EFA
    Esther Hasselerharm - Damhuis EFA Esther Hasselerharm - Damhuis EFA

    Financieel adviseur

    Mieke de Wit Mieke de Wit
    Mieke de Wit Mieke de Wit

    Commercieel medewerker

    Tom Kerkhof Jonkman EFA Tom Kerkhof Jonkman EFA
    Tom Kerkhof Jonkman EFA Tom Kerkhof Jonkman EFA

    Financieel adviseur

    Jeroen Bouwmeesters EFA EHP Jeroen Bouwmeesters EFA EHP
    Jeroen Bouwmeesters EFA EHP Jeroen Bouwmeesters EFA EHP

    Financieel adviseur

    Deborah Houben Deborah Houben
    Deborah Houben Deborah Houben

    Commercieel medewerker

    Ervaringen van onze klanten

    Hypotheekadvies Enschede - Jennifer

    Super service! Ze helpen aan alle kanten, denken mee en geven goed advies. Nu al voor de 2de keer van de diensten van Snelder Zijlstra gebruik gemaakt en helemaal happy! Het was een een fijne samenwerking, niet alleen hypotheken advies maar ook de makelaardij! Zeker aan te bevelen
    Bedankt

    Wendy & Rene - hypotheekadvies

    Snelder Zijlstra heeft ons huis verkocht. Wateen geoliede machine is dit bedrijf, altijd bereikbaar voor vragen en opmerkingen en alles verliep volgens het boekje. Daarbij hebben ze ervoor gezorgd dat ons huis is verkocht voor een bijzonder mooie prijs. Ook onze hypotheek hebben ze

    Evelien - hypotheekadvies

    Prettigesamenwerking en goede adviezen! Woning snel verkocht ondanks sterk gewijzigde markt. En goed geholpen bij de hypotheek. Helemaal tevreden. Jan, Patrick en Tom bedankt!

    Veelgestelde vragen

    Als je overweegt een woning te kopen is het krijgen van het juiste hypotheekadvies van belang voor een goed verloop van de koop van een (nieuwe) woning. Het kopen van een huis kan complex zijn en daarom is een goede voorbereiding essentieel; een hypotheek heeft namelijk invloed op jouw financiele situatie gedurende een lange periode.

    Voor het geven van hypotheekadvies gelden verschillende tarieven. Benieuwd naar onze tarieven? Bekijk de tarieven voor hypotheekadvies op onze website.

    De kosten van het hypotheekadvies zijn aftrekbaar, mits ze betrekking hebben op de hypotheek zelf. Je kunt deze kosten aangeven op je aangifte inkomstenbelasting.

    Het is van belang om een aantal documenten mee te nemen naar het adviesgesprek, zodat wij een zo nauwkeuring mogelijke berekening van jouw hypotheek en de bijbehorende lasten kunnen maken. We zullen je vragen om in ieder geval je loonstrook, eventuele schulden en algemene (arbeid)gegevens aan te leveren.

    De maximale looptijd voor een hypotheek is doorgaans 30 jaar. Het kiezen van de looptijd van je hypotheek hangt af van je financiële situatie. Een kortere looptijd kan leiden tot hogere maandelijkse betalingen, maar je betaalt minder rente over de hele looptijd en bent sneller schuldenvrij. Een langere looptijd kan leiden tot lagere maandelijkse betalingen, maar je betaalt meer rente op de lange termijn. Onze hypotheekadviseurs geven je graag passend hypotheekadvies voor jouw persoonlijke situatie.

    Het is mogelijk om het bedrag dat je betaalt aan hypotheekrente te verlagen. Zo kun je bijvoorbeeld je hypotheek herfinancieren of extra aflossen op je hypotheek. Het is belangrijk om de totale kosten en de voorwaarden zorgvuldig in kaart te brengen voordat je actie gaat ondernemen. Onze hypotheekadviseurs helpen je hier graag bij.

    Nadat je met onze hypotheekadviseurs een keuze hebt gemaakt voor een hypotheek, zullen zij een aanvraag indienen bij de hypotheekverstrekker. Bij de hypotheekverstrekker dien je informatie aan te leveren over je financiële situatie, zoals je inkomen, schulden en eigen vermogen. De hypotheekverstrekker zal je aanvraag beoordelen en als alles in orde is ontvang je goedkeuring voor de hypotheek. Zodra de hypotheek is goedgekeurd, ga je de documenten ondertekenen bij de notaris en dien je de vereiste aanbetaling te voldoen.

    In de meeste gevallen kun je extra aflossen op je hypotheek. Als je extra aflost, kun je de rentekosten verlagen en de looptijd verkorten. Onze hypotheekadviseurs geven je graag informatie over extra aflossingen. Let wel, er kunnen beperkingen zijn vanuit de hypotheekverstrekker, zoals het maximumbedrag dat je extra mag aflossen en hoe vaak je dit mag doen.

    Bij de verkoop van je huis wordt de hypotheekschuld meestal automatisch afbetaald met de opbrengst van de verkoop. Mocht je huis minder opleveren dan de waarde van de hypotheek, dan hou je een restschuld over. Mocht je overwegen je huis te verkopen, neem dan contact op met onze financiel adviseurs. Zij geven je graag een passend advies over jouw persoonlijke situatie.