De taxatie van jouw huis door Snelder Zijlstra Makelaars - 64078

De taxatie van jouw huis door Snelder Zijlstra Makelaars

De taxatie van jouw huis is essentieel om de financiering rond te krijgen. Maar ook wanneer je nog twijfelt over de aankoop of verkoop van een huis kan een taxatie uitkomst bieden. Het belangrijkste is dat je met een taxatie van je huis inzicht krijgt in de actuele waarde van jouw woning. Onze taxateurs zijn gecertificeerd en hebben ruime kennis en ervaring in de regio Twente.

Ja, ik wil informatie over een taxatie van mijn huis aanvragen

Door een vinkje te plaatsen ga je ermee akkoord dat wij je gegevens verwerken. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement
Ik wil mijn huis taxeren

Waarom is het taxeren van je woning belangrijk?

Een taxatie van je woning kan erg belangrijk zijn in een aantal financiële situaties. Denk bijvoorbeeld aan het vaststellen van een verkoopprijs, het aanvragen van een hypotheek, of het verdelen van eigendommen bij een scheiding of erfenis. Een correcte taxatie van je huis voorkomt dat je woning ondergewaardeerd wordt of dat je onrealistische verwachtingen hebt. Als je je huis te laag waardeert, loop je het risico financieel tekort te schieten bij de verkoop.

Verder is het taxeren van je (nieuwe) huis van groot belang bij het aanvragen van een hypotheek. Geldverstrekkers baseren hun beslissingen namelijk vaak op de geschatte waarde van de woning. Door een professionele taxatie uit te laten voeren weet je zeker dat je nieuwe woning op de juiste waarde geschat wordt en dat jouw hypotheek hier dus ook bij aansluit.

Daarnaast kan een professionele taxatie van je woning helpen bij het eerlijk verdelen van eigendommen bij erfenissen en echtscheidingen. Zo voorkom je conflicten en juridische geschillen over de verdeling van de woning.

De aanpak van Snelder Zijlstra

Wij helpen je graag met het taxeren van jouw woning. Iedere taxatie moet volgens duidelijke richtlijnen worden opgesteld, zodat het duidelijk is hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Daarom worden alle taxatierapporten die wij opstellen gekeurd door het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI. Wanneer je jouw huis door ons laat taxeren, is de taxatie van jouw woning al na enkele dagen via het NWWI beschikbaar. Onze taxatierapporten worden bovendien erkend door alle in Nederland werkzame geldverstrekkers.

Taxeren bij Snelder Zijlstra

Bij Snelder Zijlstra begrijpen we dat elke woning en elke situatie uniek is. Daarom hanteren onze taxateurs in Hengelo en Enschede een persoonlijke en op maat gemaakte benadering bij het uitvoeren van een taxatie van je woning.

Onze taxateurs beschikken over een uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt in Twente, maar ook over de ervaring die nodig is om alle relevante factoren in overweging te nemen bij het taxeren van jouw huis. Ze weten hoe factoren als locatie, voorzieningen en vraag en aanbod de waarde van je huis beïnvloeden, waardoor ze een nauwkeurige waarde kunnen schatten.

Het taxatieproces

Als je jouw huis door ons wilt laten taxeren, neemt één van onze taxateurs contact met je op. Samen plannen we een afspraak in op een moment dat voor jou geschikt is. Op het afgesproken tijdstip komt de taxateur langs om jouw woning te taxeren. Na een grondige inspectie gaat de taxateur aan de slag om de waarde van jouw woning vast te stellen. Factoren zoals de locatie, de staat van het pand, recente marktontwikkelingen en vergelijkbare verkopen in de buurt worden meegenomen in de taxatie.

Na de taxatie wordt het uitgebreide taxatierapport opgesteld. Dit rapport bevat een gedetailleerde beschrijving van de gebruikte waarderingsmethode, een beschrijving van het geïnspecteerde onroerend goed en natuurlijk de berekende waarde. Het rapport wordt digitaal naar je opgestuurd, zodat je het altijd bij de hand hebt.

Taxatie kosten

Voor het uitvoeren van een taxatie hanteren wij diverse tarieven, afhankelijk van het type woning en specifieke situaties.De genoemde kosten zijn inclusief onderzoekskosten, BTW en validatiekosten van het NWWI:

 • Bestaand woonhuis tot 225 m² woonoppervlak: € 750,-
 • Bestaand appartement tot 225 m² woonoppervlak: € 795,-
 • Nieuwbouw woonhuis/appartement tot 225 m² woonoppervlak: € 795,-
 • Woonhuis/appartement met meer dan 225 m² woonoppervlak: op aanvraag
 • Bijzondere objecten en omstandigheden (bijv. landgoederen, spoed etc.): op aanvraag

Indien er een bijzonder uitgangspunt mee getaxeerd dient te worden, zoals een verbouwing, in verhuurde staat (buy-to-let), koopgarant of een ander bijzonder uitgangspunt dan wordt er € 45,- per bijzonder uitgangspunt aanvullend in rekening gebracht.

  Maak kennis met onze taxateurs

  Christian Braakhuis RM/RT Christian Braakhuis RM/RT
  Christian Braakhuis RM/RT Christian Braakhuis RM/RT

  Makelaar Taxateur

  Marijn De Kinkelder RM/RT Marijn De Kinkelder RM/RT
  Marijn De Kinkelder RM/RT Marijn De Kinkelder RM/RT

  Makelaar Taxateur

  Gert-Jan de Jonge RM/RT Gert-Jan de Jonge RM/RT
  Gert-Jan de Jonge RM/RT Gert-Jan de Jonge RM/RT

  Makelaar Taxateur

  Jan Oosterhof RM/RT Jan Oosterhof RM/RT
  Jan Oosterhof RM/RT Jan Oosterhof RM/RT

  Makelaar Taxateur

  Niek Geerdink RM/RT Niek Geerdink RM/RT
  Niek Geerdink RM/RT Niek Geerdink RM/RT

  Makelaar Taxateur

  Charles Donkerwolke RM/RT Charles Donkerwolke RM/RT
  Charles Donkerwolke RM/RT Charles Donkerwolke RM/RT

  Makelaar Taxateur

  Caspar Branderhorst RM/RT Caspar Branderhorst RM/RT
  Caspar Branderhorst RM/RT Caspar Branderhorst RM/RT

  Makelaar Taxateur

  Danieck van de Kolk K-RMT Danieck van de Kolk K-RMT
  Danieck van de Kolk K-RMT Danieck van de Kolk K-RMT

  Makelaar Taxateur

  Ik wil mijn huis taxeren

  Snelder Zijlstra voor de taxatie van je huis

  Bij Snelder Zijlstra geloven we sterk in de kracht van persoonlijke aandacht en maatwerk. Onze taxateurs in Hengelo en Enschede zorgen voor een snelle taxatie van jouw huis. We begrijpen dat de beslissingen met betrekking tot jouw huis van groot belang zijn en we zijn er om je te begeleiden met professioneel advies en een taxatieproces dat is afgestemd op jouw behoeften en plannen. Vul bovenstaand formulier in en vraag direct een taxatie van jouw huis aan!

  Veelgestelde vragen

  De kosten voor een taxatie van een woning bedragen ongeveer € 750 - € 800 euro, afhankelijk van het type woning. Onze taxateurs geven je graag advies over de taxatie van jouw woning.

  Een taxatie van je woning is in een aantal gevallen van belang. Denk hierbij aan de ver-en aankoop van een woning, een erfenis of een echtscheiding.

  De taxatie van jouw huis is essentieel om de financiering rond te krijgen. Maar ook wanneer je nog twijfelt over de aan- of verkoop van een huis kan een taxatie uitkomst bieden.

  Geef je ons de opdracht om je huis te taxeren, dan neemt één van onze taxateurs contact met je op om een afspraak te maken. De taxateur werkt het taxatierapport uit en stuurt het digitaal op. Het taxatierapport bevat een gedetailleerde beschrijving van hoe de taxateur tot de vastgestelde waarde is gekomen.

  Een taxatierapport is meestal zes maanden geldig. Dit wil zeggen dat op het moment dat de hypotheek aangevraagd wordt, het taxatierapport niet ouder dan zes maanden mag zijn.