Hypotheken

Hypotheken

Snelder Zijlstra

Snelder Zijlstra Hypotheken

Snelder Zijlstra Hypotheken

De meeste huizenkopers voelen zich direct thuis wanneer ze hun perfecte huis vinden. Maar een huis kopen blijft een zaak van hart en verstand. Wil je de mogelijkheden van het kopen van een huis verkennen, bijvoorbeeld door je hypotheek te berekenen of misschien wil je je hypotheek oversluiten? Het is dan verstandig om - nog voordat je huizen gaat bezichtigen - met een financieel adviseur om tafel te gaan. Zo voorkom je eventuele teleurstellingen wanneer je jouw droomhuis op het oog hebt.

Bij Snelder Zijlstra Hypotheken laat jij je goed voorlichten over jouw financiële mogelijkheden. Zo helpen wij jou om jouw woondroom te realiseren.

Snelder Zijlstra Hypotheken

Hypotheek berekenen

Vraag jij je wel eens af: ‘Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?’. Snelder Zijlstra Hypotheken heeft voor jou een handige tool ontwikkeld.Hiermee kun je heel gemakkelijk je maximale hypotheek berekenen. Voordat je een huis gaat kopen, wil je natuurlijk weten in welkeprijsklasse je kunt gaan zoeken.Met onze tool kun je ook de maandlasten van de hypotheek berekenen. Je krijgt dus snel inzicht in wat je ongeveer zou kunnen lenen en wat de bruto en netto kosten van je hypotheek. Vul gemakkelijk je gegevens in, zoals inkomen, eventuele schulden en gewenste looptijd.Wij zullen vervolgens jouw maximale hypotheek berekenen.

Bereken hier jouw maximale hypotheek

Hypotheekadvies

Hypotheekadvies

Bij Snelder Zijlstra Makelaars geven we je graag advies over jouw mogelijkheden met betrekking tot een hypotheek. Onze ervaren hypotheekadviseurs in Hengelo en Enschede begeleiden je van A tot Z tijdens het gehele proces. Wil je meer weten over hypotheekadvies bij Snelder Zijlstra Hypotheken? Lees dan verder op onze pagina over hypotheekadvies.

Hypotheek afsluiten bij Snelder Zijlstra Makelaars

Snelder Zijlstra Hypotheken
Volgende: Het adviesgesprek
Snelder Zijlstra Hypotheken
Snelder Zijlstra Hypotheken
Volgende: Het adviesrapport en de afronding
Snelder Zijlstra Hypotheken
Snelder Zijlstra Hypotheken
Volgende: Het eerste gesprek
Snelder Zijlstra Hypotheken

Het eerste gesprek

Om jou zo goed mogelijk te informeren over onze werkwijze en dienstverlening, starten wij altijd met een vrijblijvend oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek informeren we je over onze werkwijze en dienstverlening. Om jouw financiële mogelijkheden nauwkeurig in kaart te brengen, vragen we je enkele documenten mee te nemen. De gegevens stellen ons in staat direct te berekenen hoeveel je ongeveer kunt lenen en welke maandlasten daarbij horen. Ook geven we je inzicht in diverse hypotheekvormen. De kosten van dit oriëntatiegesprek nemen wij voor onze rekening.

Volgende: Het eerste gesprek

Het adviesgesprek

Wil je een hypotheek afsluiten bij Snelder Zijlstra Hypotheken? Dan is de volgende stap een adviesgesprek. We berekenen hierin niet alleen of je voldoende kunt lenen voor jouw droomhuis, maar kijken ook naar eventuele verbouwingsmogelijkheden, die kunnen worden opgenomen in een bouwdepot. De maandlasten, de optie voor Nationale Hypotheek Garantie en de afstemming van looptijd en rentevaste periode komen ook aan bod. Indien nodig bespreken we ook de toegevoegde waarde van aanvullende verzekeringen, zoals een overlijdensrisicoverzekering.

Volgende: Het eerste gesprek

Het adviesrapport en de afronding

Na het adviesgesprek stellen we een gedetailleerd adviesrapport op, waarin alle besproken aspecten worden opgenomen. Met dit rapport kunnen we een renteaanbod aanvragen, inclusief een voorbeeldofferte met rente reservering en een lijst van documenten die de bank nodig heeft voor een definitieve offerte.

Wanneer het advies gereed is en je het renteaanbod hebt ondertekend, gaat de bank alle documenten en gegevens beoordelen. Bij goedkeuring ontvang je een definitieve hypotheekofferte die je bij de notaris ondertekent.

Volgende: Het eerste gesprek
Snelder Zijlstra Hypotheken

Soorten hypotheken

Er zijn verschillende hypotheekvormen beschikbaar en wij geven je graag uitleg en advies over welke hypotheek het beste bij jou past. De meest voorkomende hypotheekvormen zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek.

  • Annuïteitenhypotheek: Bij een annuïteitenhypotheek betaal je gedurende de looptijd van de lening een vast bedrag per maand. Dit bedrag bestaat uit zowel rente als aflossing. In het begin van de looptijd betaal je voornamelijk rente, maar na verloop van tijd neemt het aflossingsdeel toe. Aan het einde van de looptijd is de lening volledig afgelost.

  • Lineaire hypotheek: Bij een lineaire hypotheek los je gedurende de looptijd een vast bedrag per maand af. Dit aflossingsbedrag blijft constant, maar het rentebedrag neemt af naarmate het openstaande hypotheekbedrag lager wordt. Hierdoor betaal je in het begin van de looptijd meer aan rente, maar aan het einde van de looptijd neemt de rente af en nemen de totale kosten dus af. Aan het eind is de hypotheek volledig afgelost.

Nationale Hypotheek Garantie

Sluit jij een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG),dan ben je verzekerd van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Om in aanmerking te komen voor een NHG hypotheek mag het aankoopbedrag van jouw woning in 2024 maximaal € 435.000,- zijn. Daarnaast kun je de bijkomende kosten of verbouwingskosten eventueel meefinancieren, de hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de koopsom en de waarde van de woning. Voor het treffen van energiebesparende voorzieningen, kun je zelfs tot 106% van de waarde van de woning lenen.

Hypotheekrente

De hypotheekrente is het rentetarief dat geldverstrekkers in rekening brengen voor het lenen van geld om een huis te kopen. Deze rentetarieven variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de looptijd van de hypotheek en het type hypotheek.

Het is belangrijk om voordat je een hypotheek gaat afsluiten, de hypotheekrentes te vergelijken. Geldverstrekkers bieden verschillende rentetarieven en voorwaarden, dus het vergelijken van deze opties kan aanzienlijke besparingen opleveren op de totale kosten van de hypotheek.

Bekijk hier de actuele rentestanden

Veelgestelde vragen

De maximale hypotheek die je kunt krijgen, hangt af van verschillende factoren en variëren op basis van je financiële situatie en de geldverstrekker. Onze hypotheekadviseurs zullen jouw maximale hypotheek berekenen aan de hand van jouw inkomen, eventuele schulden en de actuele hypotheekrente. Verder kan de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ook nog een verschil maken in de berekening. Wil je snel inzien wat je ongeveer maximaal kan lenen? Gebruik dan onze handige tool!

Het bepalen van de meest geschikte hypotheekvorm hangt af van verschillende factoren, waaronder jouw financiële situatie, doelen en risicobereidheid. De meest populaire vormen zijn de annuiteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Onze hypotheekadviseurs geven je graag advies over wat het beste bij jou situatie past.

De hypotheekrentes veranderen continu. Met ons handige overzicht zie je in één oogopslag de huidige rentestanden en kun je ze met elkaar vergelijken. Onze hypotheekadviseurs geven je graag meer informatie over de rentestanden.

Als starter is er meer mogelijk dan je denkt. Zo kun je als starter kiezen voor een annuïteiten- of lineaire hypotheek. Bij deze vormen kun je de hypotheekrente aftrekken van je inkomstenbelasting. Daarnaast betaal je als starter, mits je aan de voorwaarden voldoet, geen overdrachtsbelasting. Mocht je als starter niet genoeg kunnen lenen, dan kan het eventueel een optie zijn dat er iemand anders, bijvoorbeeld je ouders, garant staan voor jouw hypotheek. Onze hypotheekadviseurs adviseren je graag over de mogelijkheden.

Het momet waarop je een hypotheek moet aanvragen, hangt af van verschillende factoren, waaronder je financiële situatie, de snelheid van de hypotheekverstrekker en het moment waarop je van plan bent een huis te kopen. Onze hypotheekadviseurs geven je graag advies over wat het beste bij jouw situatie past.

Het proces van het aanvragen van een hypotheek omvat verschillende stappen. Een hypotheek dien je aan te vragen bij een hypotheekverstrekker. Onze hypotheekadviseurs helpen je hier graag bij.

De hoeveelheid eigen geld die je nodig hebt voor een hypotheek kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de aankoopprijs van het huis, de hypotheekvorm, de geldverstrekker en de bijkomende kosten.

Onze financieel adviseurs adviseren je graag om zo een nauwkeurige schatting te krijgen van de benodigde eigen inleg en andere kosten. Het is belangrijk om niet alleen naar de aankoopprijs van het huis te kijken, maar ook naar alle bijkomende kosten om realistisch te beoordelen hoeveel eigen geld je nodig hebt.

Een hypotheek afsluiten kan een grote invloed hebben op je financiën op de lange termijn. Zo is het van belang om rekening te houden met de rentestanden, de hypotheekvorm en duur, hoeveel eigen geld je wilt gaan inbrengen, of je een hypotheek wilt met Nationale Hypotheek Garantie en natuurlijk je eigen financiële situatie.

Een aflossingvrije hypotheek is een type hypotheek waarbij je gedurende de looptijd alleen rente betaalt en geen aflossingen doet op het geleende bedrag. Met andere woorden, aan het einde van de looptijd van de hypotheek heb je nog steeds dezelfde schuld als bij aanvang van de lening. De maandelijkse lasten zijn hierdoor lager dan bij andere hypotheekvormen, omdat je alleen rente betaalt. Aan het einde van de looptijd moet je in één keer de hele hypotheek aflossen.

Wil je jouw hypotheek verhogen, bijvoorbeeld voor een verbouwing? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Er zijn verschillende mogelijkheden om je hypotheek te verhogen. Zo kun je jouw hypotheek onderhands verhogen of kun je een tweede hypotheek afsluiten. Wat het beste bij jou past, is afhankelijk van je persoonlijke en financiële situatie. Onze financieel adviseurs denken graag met je mee.

Een hypotheek afsluiten brengt verschillende kosten met zich mee. Denk hierbij aan notariskosten, taxatiekosten, de kosten voor het hypotheekadvies en de overdrachtsbelasting. Onze hypotheekadviseurs geven je graag een specificatie van alle bijkomende kosten zodat je weet waar je aan toe bent.

Bij de aankoop van een huis is het gebruikelijk om 10% van de aankoopprijs op de rekening van de notaris te storten als garantie. Dit bedrag kan echter ook worden voldaan met behulp van een bankgarantie in plaats van je eigen geld. In dit geval staat de bank garant voor de betaling van de waarborgsom, als je deze zelf niet kunt voldoen.

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een vangnet en biedt jou als koper bescherming bij financiële problemen die kunnen ontstaan door onvoorziene omstandigheden zoals werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, of scheiding.

Niet iedereen komt automatisch in aanmerking voor NHG. Er zijn grenzen aan de hoogte van de hypotheek en voorwaarden met betrekking tot de koopsom van de woning. Onze financieel adviseurs geven je graag meer informatie over de Nationale Hypotheek Garantie.

Maak kennis met ons hypotheken team

Mieke de Wit Mieke de Wit
Mieke de Wit Mieke de Wit

Commercieel medewerker

Deborah Houben Deborah Houben
Deborah Houben Deborah Houben

Commercieel medewerker

Tom Kerkhof Jonkman EFA Tom Kerkhof Jonkman EFA
Tom Kerkhof Jonkman EFA Tom Kerkhof Jonkman EFA

Financieel adviseur

Maarten Heutink EFA, RFEA Maarten Heutink EFA, RFEA
Maarten Heutink EFA, RFEA Maarten Heutink EFA, RFEA

Financieel adviseur

Esther Hasselerharm - Damhuis EFA Esther Hasselerharm - Damhuis EFA
Esther Hasselerharm - Damhuis EFA Esther Hasselerharm - Damhuis EFA

Financieel adviseur

Jeroen Bouwmeesters EFA EHP Jeroen Bouwmeesters EFA EHP
Jeroen Bouwmeesters EFA EHP Jeroen Bouwmeesters EFA EHP

Financieel adviseur

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie