Wij zijn er voor jou.
Ook nu.

Wij krijgen momenteel veel vragen over de (mogelijke) gevolgen van het Coronavirus. Allereerst hebben ook wij onze maatregelen aangescherpt in verband met het virus, voor zowel jullie als onze eigen veiligheid. Daarnaast hebben we de meest gestelde vragen hieronder uitgewerkt, omdat we ons voor kunnen stellen dat jij dezelfde vragen hebt. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, staan wij uiteraard voor je klaar om deze telefonisch of per mail te beantwoorden.

Onze maatregelen

  • Onze kantoren zijn alleen op afspraak geopend.
  • Twijfel je aan jouw gezondheid? Blijf thuis en voorkom besmetting van anderen.
  • Wij volgen te allen tijde de instructies van het RIVM.

Veelgestelde vragen woningmarkt

In de meeste gevallen? Ja. Er is nog steeds vraag naar woningen in vrijwel alle prijsklassen en er worden ook nog steeds woningen verkocht. Het aanbod is schaars, er komen bezichtigingsaanvragen binnen en er zijn ook de afgelopen tijd gewoon huizen verkocht.

Kortom, de woningmarkt is nog steeds in beweging!

Op dit moment hebben wij nog geen indicaties dat de prijzen dalen. Het is nog steeds aantrekkelijk om een huis te kopen, omdat de rente nog steeds laag is. Daarnaast zal het aanbod niet snel toenemen waardoor de vraag nog steeds groter blijft dan het aanbod. Het hangt natuurlijk af van de economische ontwikkelingen, maar voorlopig verwachten wij geen sterke prijsdaling.

Ja, dat kan zeker.

Heb je de video van de woning al bekeken op de website? Deze geeft vaak al een goed beeld. En rij eens door de straat, bekijk het huis van de buitenkant, hoe is de buurt? Ben je enthousiast? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken voor bezichtiging. Deze bezichtiging kan via Facetime plaatsvinden, maar met inachtneming van de regels van het RIVM ben je ook ter plekke van harte welkom. Dit om jouw gezondheid en die van onze aanwezige makelaar(s) zoveel mogelijk te garanderen.

Zo vragen wij jou ook om, bij voorkeur, met maximaal 2 personen aanwezig te zijn bij de afspraak. We houden ons aan de anderhalve meter afstand, maar verwelkomen je zoals altijd met een glimlach. Bij symptomen van ziekte (koorts, verkoudheid, hoesten of niezen) óf als je vermoedt dat je in contact bent geweest met een persoon die besmet is vragen wij je contact met ons op te nemen en niet te verschijnen. Wij zullen dan samen met jou naar een oplossing zoeken.

Dit hangt nauw samen met jouw persoonlijke omstandigheden. Als je gewoon een baan hebt en/of een courante woning heeft om te verkopen, dan is er geen reden om het niet te doen. Bovendien kun je nog steeds onder uitstekende hypotheekcondities geld lenen.

NWWI en NHG hebben ons inmiddels laten weten dat een woningtaxatierapport zonder interne inspectie niet door NHG of geldverstrekkers zonder NHG wordt geaccepteerd, waardoor NWWI deze rapporten niet zal kunnen valideren.

Veelgestelde vragen zakelijke markt

We zien een zeer wisselend beeld en een duidelijk verschil tussen het type onderneming. Zo zijn er een aantal bedrijfstakken die zichtbaar veel last hebben van deze 'crisis' (denk bijvoorbeeld aan de horeca en events), terwijl anderen ondernemers er financieel baat bij hebben. De markt als geheel laat nu een daling zien, maar staat zeker niet stil. Ondernemingen die moeten en willen verhuizen, nemen deze stap nog steeds. Verder wordt er door de schaarste in onze regio en de lang aanhoudende hoogte van de vraag verwacht dat de markt relatief snel zal herstellen.

In het algemeen? Ja. Hoewel de markt een lichte daling laat zien, staat hij zeker niet stil en wordt er door de schaarste in de regio en de lang aanhoudende hoge vraag verwacht dat de markt relatief snel zal herstellen. Wel kan het zijn dat we jou een andere aanpak adviseren.

Wij hebben een grote database met mensen die actief op zoek zijn naar bedrijfshuisvesting. Het kan zijn dat we jouw bedrijfspand eerst aan hen aanbieden en er voor kiezen om het pand pas later op Funda te plaatsen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jouw pand extra in de kijker staat op het moment dat het aantal websitebezoekers op Funda weer volledig op peil is.

De verhuurder zal in eerste instantie geïnteresseerd zijn welke stappen de huurder al heeft ondernomen om deze situatie of de problemen te beperken/op te lossen. Denk hierbij aan het uitwerken van verschillende noodscenario’s. Ook zal de betalingshistorie en de relatie tussen huurder en verhuurder een belangrijke rol spelen. Een open deur, maar een goed voorbereid gesprek met de verhuurder is hierin een eerste en belangrijke stap.

Bevind jij je operationeel of financieel in een gespannen situatie, door bijvoorbeeld een aflopend huurcontract? Zeker doen! De huidige situatie biedt namelijk ook kansen. Zo maak je door de teruggelopen vraag meer kans en kun je een besparing realiseren. Wij worden met grote regelmaat gevraagd naar marktinformatie, omdat bedrijven de kansen en risico’s afwegen. Mogelijk heeft een van onze relaties een goede oplossing voor jouw probleem.

In beginsel, nee. Wel zien wij verschillende situaties ontstaan waarbij de verhuurder uit goodwill of coulance bereid is een aangepaste betalingsafspraak te maken. Dit is dan geen huurkorting, maar vaak gaat het om een lening dan wel een uitgestelde betaling.

Indien een huurder aanspraak wil maken op huurkorting op basis van overmacht, gebrek of onvoorziene omstandigheid dan zal de rechter daar uitspraak over moeten doen. Wel is het aannemelijk dat er een beroep wordt gedaan op een bijzondere omstandigheid.

Jazeker. Wij verzekeren je ervan dat wij alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen om jouw gezondheid en die van onze medewerkers zo veel mogelijk te beschermen. Daarom verzoeken wij je onder andere om met zo min mogelijk personen bij de afspraak aanwezig te zijn. Oftewel, uitsluitend de personen die direct betrokken zijn).

Bij symptomen van ziekte (koorts, verkoudheid, hoesten of niezen) of als je vermoedt dat je in contact bent geweest met een persoon die besmet is vragen we je contact met ons op te nemen en niet te verschijnen. Wij zullen dan samen met jou naar een oplossing zoeken.

Dat hangt ervan af. Bij een financieringstaxatie moet contact worden opgenomen met de desbetreffende bank. Zij hebben richtlijnen over of het object inpandig geïnspecteerd dient te worden. Wij voeren dit contact met de bank voor jou. Naast de standaard documenten die je aanlevert vragen onze collega’s ook om beeldmateriaal van het object, zodat de taxateur een goede indruk krijgt en jou hierover kan informeren.

Bij taxaties omtrent aankoop, verkoop, interne of overige doeleinden voldoet een geveltaxatie. Hierbij geldt wel dat er ook wordt gevraagd om beeldmateriaal van het object, zodat de taxateur een goede indruk krijgt.

Veelgestelde vragen hypotheken

Ja, dit kan nog. Wij helpen je ook in deze tijd graag met het realiseren van jouw woondroom. Jouw gezondheid en die van onze medewerkers staan daarbij voorop. Voor een afspraak hoef je in principe de deur niet uit. Dit kan eenvoudig en veilig via een videogesprek of telefonisch. In overleg zijn afspraken op kantoor ook mogelijk.

Je leest hierover op verschillende nieuwssites, dus we begrijpen goed dat je deze vraag stelt. Op basis van de economische vooruitzichten verwachten wij - door de toenemende onzekerheid in de markt en dus hogere risico's - een lichte stijging. Echter neemt bijvoorbeeld de Europese Centrale Bank nu al maatregelen om de rente weer te stabiliseren.

Veel geldverstrekkers hebben aangegeven dat ze coulant omgaan met mensen die door de Coronacrisis in de problemen komen. Neem tijdig contact op zodat wij je kunnen informeren en helpen.

Vragen over jouw specifieke situatie? Neem contact met ons op!

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie