>

Ariensplein 1 , 7511 JX, Enschede

 • 23167 m²
€ 125 p/m² p.j.
Vragen over dit pand?
Maak een afspraak of blader online door de brochure.

Omschrijving

Algemeen: Voor de verhuur bieden wij u grote, flexibel in te delen, funky kantoorruimte aan op Stadscampus Connect-U (Ariënsplein 1 ) in het centrum van Enschede. De historische locatie, het voormalige ziekenhuis, wordt zo getransformeerd dat een vanzelfsprekende...

Toon meer

Kenmerken

Oppervlakte 7000 m²

Downloads

Algemeen:
Voor de verhuur bieden wij u grote, flexibel in te delen, funky kantoorruimte aan op Stadscampus Connect-U (Ariënsplein 1 ) in het centrum van Enschede. De historische locatie, het voormalige ziekenhuis, wordt zo getransformeerd dat een vanzelfsprekende kruisbestuiving tussen ondernemers, professionals, onderzoekers, docenten, studenten en bewoners ontstaat. Een broedplaats voor talent, innovatie en business development. Stadscampus Connect-U mixt de functies werken, leren, wonen, ontspannen en ontmoeten.

Stadscampus Connect-U is dé plek waar u talenten vindt en bindt. Saxion en het ROC van Twente en hun spin-offs versterken ter plekke de netwerken met de bedrijven. Er zijn 276 ingerichte studentenwoningen. De komende periode is de doorontwikkeling van het gebouw voor het bedrijfsleven voorzien met co-working ruimten en serviced werkplekken voor start-ups, ZZP-ers, flexwerkers en het MKB, woon-werkstudio’s voor starters en hedendaagse funky landschapskantoren. Daarnaast komt er een veelzijdig aanbod van horeca en leisure faciliteiten voor ontmoeting en ontspanning, retail en kinderopvang.

De hedendaagse, funky landsschapskantoren zijn gesitueerd op de zes verdiepingen in de vleugel aan de zuidzijde van het complex en flexibel in te delen met een gebruiksoppervlak van 500 m² - 7.000 m². Het ruwe, industriële betonkarakter blijft behouden. De kantoorvleugel staat in rechtstreekse verbinding met het hart van de co-working ruimten. Er is ook direct contact mogelijk via een inpandige verbinding met de kennisinstellingen. Voor grotere bedrijven en corporates dé kans om zich te verbinden met talent, studenten, onderzoekers en docenten, te innoveren en door te ontwikkelen.

Stap in Stadscampus Connect-U!

Bestemmingsplan:
Volgens het vigerende bestemmingsplan “Stadscampus Ariënsplein” met als bestemming volgens artikel 3 “Gemengd Stadscampus” met als hoofdfuncties: leren, werken en wonen.
Zie ook bijlagen.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Enschede, sectie H, nummer(s) 1329 en 1518 (deels).

Bouwjaar:
Oorspronkelijk 1914, uitbreiding in 1955 en 1970 en thans getransformeerd tot stadscampus periode 2017 / 2022.

Indeling en oppervlakte(en):
De totale verhuurbare oppervlakte van het onderhavige object bedraagt circa 7.000 m² en is als volgt onderverdeeld:

onderhuis - kantoorruimte - 1.048 m²
begane grond - kantoorruimte - 1.166 m²
eerste verdieping - kantoorruimte - 1.101 m²
tweede verdieping - kantoorruimte - 1.136 m²
derde verdieping - kantoorruimte - 1.185 m²
vierde verdieping - kantoorruimte - 1.184 m²
vijfde verdieping - kantoorruimte - 320 m²

De oppervlakten zijn gemeten door verhurend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

Opleveringsniveau:
Het object wordt opgeleverd met o.a. de volgende voorzieningen:

Algemeen
- centrale entree
- bemande balie functie
- mogelijkheid tot het gebruik van de gemeenschappelijke vergaderzalen
- mogelijkheid tot horeca, leisure, retail en kinderopvang

Kantoorruimte
- stadsverwarming
- LED-verlichting
- scheidingswanden (in overleg)
- vloerbedekking / PVC (in overleg)
- ruim daglichttoetreding
- luchtbehandeling i.c.m. airco/topkoeling
- sanitaire voorzieningen

Overige voorzieningen
- parkeren op eigen terrein
- glasvezel
- binnentuin

Overige informatie:
Wie wil presteren, moet ook ontspannen. Stadscampus Connect-U biedt naast werken en wonen ruimte voor ontspanning. Sporten, relaxen, uitgaan, ontmoeten, cultuur, horeca en retail. Juist deze faciliteiten zorgen voor verbinding met Enschede, met de omgeving. Stadscampus Connect-U is dé plek om evenementen te organiseren in het centrum van Enschede.

Het gebouw telt zes verdiepingen. Door het behoud van het sterke karakter van de bestaande betonstructuur, kunnen de kantoorruimten op een flexibele manier worden ingedeeld. Ideaal voor grotere bedrijven en mogelijk corporates, waarbij vloeroppervlakten tot 1.185 m² per bouwlaag mogelijk zijn. Kantoorruimten zijn beschikbaar vanaf circa 500 m².De verhuurder heeft de kennis en expertise in huis om de kantoorruimten af te stemmen op uw specifieke gebruikerswensen. Verhuurder vindt het belangrijk dat de kantoorruimten het afwerkingsniveau krijgen, dat u als gebruiker past. Wij denken daarom graag met u mee, onderzoeken en bespreken de mogelijkheden tot maatwerk.
Met genoegen maken we tijd voor u vrij om eens verder te praten over de kansen die dit gebouw u kan bieden.

Huurprijs:
Op aanvraag.
Tevens afhankelijk van het door huurder gewenste opleveringsniveau.

Huurtermijn:
5 jaar.

Verlengingstermijn:
Met aansluitende periode van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn:
12 maanden voorafgaande aan de expiratiedatum.

BTW:
Er is sprake van een verhuur met btw. Indien huurder niet voldoet aan de fiscale 90% btw-norm zal er een btw-vervangende opslag worden berekend.

Zekerheidsstelling:
Doorlopende bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur inclusief servicekosten en inclusief btw.

Indexering:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI - Alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.

Toplocatie:
Stadscampus Connect-U (Ariënsplein 1, Enschede) is een wereldplek in het stadscentrum van Enschede, in Twente en de Euregio.
Enschede is de grootste stad van Overijssel en naar inwonertal de 14e gemeente van Nederland. De stad bruist, heeft ruimte en uitstekende voorzieningen. De Oude Markt met gezellige kroegen en terrassen, Saxion en het ROC van Twente, de supermarkt, sportfaciliteiten, een uitdagend cultureel aanbod zijn in de directe nabijheid.

Bereikbaarheid:
De kantoorruimten zijn optimaal bereikbaar per fiets en te voet. Het bus- en treinstation is op circa 2 minuten loopafstand gelegen. Ook met het eigen vervoer zijn de kantoorruimten goed te bereiken. Verschillende uitvalswegen zijn direct nabij gelegen. De rijkssnelweg A35/A1 richting Amsterdam en Duitsland is eenvoudig en snel bereikbaar via de singels en uitvalswegen, zoals de Zuiderval en de Westerval.

Parkeren:
Op eigen terrein bestaat de mogelijkheid tot ruim parkeren. Op het maaiveld rondom het gebouw zijn circa 71 parkeerplaatsen. In de parkeerkelder onder het gebouw zijn nog eens 105 parkeerplaatsen beschikbaar. Daarnaast is er ruim de mogelijkheid tot het plaatsen van fietsen.

Aanvaarding:
Aanvaarding spoedig in overleg.

Voorbehoud:
Definitieve goedkeuring opdrachtgever en/of verhuurder.

Informatie:
Kijk voor meer informatie en een impressie op www.connect-u.nl. Meld u op de website aan voor de digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen op Stadscampus Connect-U. Ook volgt u Stadscampus Connect-U op LinkedIn, Facebook en Instagram.

Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld.

Toon meer

Algemeen

Huurprijs € 125 p/m² p.j.
Servicekosten BTW belast Nee
Status Beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwvorm Bestaande bouw

Locatie

Adres Ariensplein 1
Plaats Enschede
Provincie Overijssel
Land Nederland
Ligging

  Oppervlakte en inhoud

  Perceeloppervlakte 23167 m²

  Kantoor

  Oppervlakte 7000 m²
  Oppervlakte in units vanaf 500 m²
  Verdiepingen
  • 6

  Bedrijfstakken in

  Ontdek de kantoorruimte

  Ariensplein 1, 7511 JX, Enschede

  Locatie

  Ariensplein 1, 7511 JX, Enschede

  Schaduwwijzer

  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak of blader online door de brochure.

  Deze website maakt gebruik van cookies

  Voor welke cookies geef je akkoord?

  Meer informatie