Een aankoopmakelaar? Juist nu!

Geschreven door Niek Geerdink RM/RT op 22 april 2021

Iedereen die een huis zoekt herkent vast wel dit beeld: je hebt eindelijk een bezichtiging in dat super leuke huis, je ziet jezelf er al helemaal wonen…. en dan moet je ineens tegelijk met een heleboel anderen – die er net zo over denken – gaan bieden.

Dit is een veelvoorkomend scenario in de huidige overspannen woningmarkt. Een markt waar beduidend meer vraag naar woningen is, dan dat er aanbod is. Een markt waarin verkopers en makelaars overspoeld worden met geïnteresseerden. Welke voordelen biedt een goede aankoopmakelaar in zo’n gespannen markt, zodat je niet steeds met lege handen achterblijft?

Eerste hulp bij VBI
Vaak is een verkoop bij inschrijving (VBI) voor een verkopend makelaar een goede manier om zoveel mogelijk geïnteresseerden de gelegenheid te geven om een voorstel te doen. Een werkwijze waarbij je veelal binnen een paar dagen moet beslissen wat jij gaat bieden. Voor een potentiële koper kan dat lastig zijn, want er is geen mogelijkheid meer tot onderhandeling. En wat moet je dan bieden om te zorgen dat JIJ de koper gaat worden? Hier kan jouw aankoopmakelaar je bij helpen.

Advies met een kritische noot
Als kenner van de lokale markt adviseert jouw aankoopmakelaar kritisch en objectief over de buurt waar de woning staat, over de staat van onderhoud, over diverse juridische regels en natuurlijk ook over de prijs. Zo weet je zeker dat je een verstandige keuze maakt en word je behoed voor vervelende scenarios.

Wellicht ben je - in deze overspannen markt - al snel geneigd om een bod ver boven de vraagprijs neer te leggen. Jouw aankoopmakelaar kan je daarvoor beschermen. Of juist ‘the other way around’: hij kan jou er ook toe aansporen een hoger bod te doen, mocht de financiële ruimte er zijn. Zo’n duwtje in de rug kan net het verschil maken. Bovendien weet een makelaar uit ervaring dat de hoogste bieder niet altijd het huis krijgt. Een gunstig voorstel met goede voorwaarden kan er ook voor zorgen dat het dubbeltje op de - voor jou - goede kant valt.

Een aankoopmakelaar voorkomt dus in veel gevallen dat jij onnodig te laag of te hoog inzet. En belangrijker nog: dat jij iedere keer opnieuw achter het net vist!

Zorgeloze afronding
Is jouw bod geaccepteerd en ben jij de gelukkige nieuwe eigenaar van jouw droomhuis? Ook dan is jouw aankoopmakelaar van toegevoegde waarde. Hij legt jou de inhoud van de koopovereenkomst uit en tekent deze samen met jou. Een aankoopmakelaar blijft volledig betrokken tot jij de sleutels van de woning ontvangt. Een zorgeloze afsluiting van de aankoop!

Aan de slag!
Overtuigd van het voordeel van een aankoopmakelaar, maar weet je niet welke je moet kiezen? Mijn advies is om een makelaar te kiezen waar jij een goed gevoel bij hebt. Wellicht heb je al eens een makelaar ontmoet tijdens een bezichtiging, waar je een leuke klik mee had? Benader diegene dan eens voor een kennismakingsgesprek. Als je samenwerkt met een aankoopmakelaar vergroot jij jouw kansen om - zelfs in deze overspannen markt - een passende (nieuwe) woning te vinden!

Meer info?
Ben jij op zoek naar meer informatie over het aankopen van een woning in Enschede of omgeving? Neem dan contact op met Snelder Zijlstra Makelaars Enschede of mail naar enschede@snelderzijlstra.nl. Zoek jij juist een aankoopmakelaar in een ander deel van het land? Neem dan vrijblijvend contact op met een Dynamis makelaar in jouw buurt.

Een aankoopmakelaar? Juist nu!
Niek Geerdink RM/RT
Neem contact op met Niek

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Veranderingen op de huurmarkt: De impact van de Wet Betaalbare Huur en de Wet Goed Verhuurderschap

Veranderingen op de huurmarkt: De impact van de Wet Betaalbare Huur en de Wet Goed Verhuurderschap

De Nederlandse huurmarkt ondergaat voortdurend veranderingen, gedreven door wetgeving en maatschappelijke behoeften. Twee belangrijke recente ontwikkelingen zijn de (voorgenomen)...
Jouw woning wel óf niet op Funda?

Jouw woning wel óf niet op Funda?

‘Wilt u dit huis verkopen? Dan hebben wij interesse!’, wellicht heb je al eens zo’n briefje in je brievenbus gehad. En als je overweegt om te gaan verhuizen klinkt dit...
Bekijk overzicht