'Starterswoningen. Ze zijn er niet, écht niet!'

Geschreven door Anouk Hagels A-RMT op 14 april 2020

Vaak hoor ik tijdens bezichtigingen dat er voor starters geen leuke woningen te koop zijn. 'En als ze er al zijn, dan worden ze door beleggers opgekocht, zijn ze te duur, moet er teveel aan gebeuren' Allemaal conclusies die ik niet deel. Natuurlijk is het zo dat het aanbod van woningen terug loopt en zijn de prijzen hoog, maar dat er niets te vinden valt, dat is in mijn beleving onzin.


Stap af van instapklaar
Er zijn genoeg woningen te koop. Woningen die wat verder van het centrum af liggen of woningen die je nog naar eigen smaak kunt (moet) veranderen. Oftewel huizen met potentie. Dus handen uit de mouwen, hulp inroepen en verbouwen maar! Maar ik merk dat starters daar niet zoveel trek in hebben. Een huis moet instapklaar zijn. Het liefst met een nieuwe keuken, badkamer én toilet.

Er is meer mogelijk dan je denkt
Maar hoe gaaf zou het zijn als jij zélf kunt kiezen hoe die keuken, badkamer en toilet eruit gaan zien? Ja dat kost geld, en ja dat kost tijd. Maar wel met een huis volledig naar eigen wens als resultaat. Veel mensen geven dan aan geen geld te hebben voor een (grote) verbouwing. En daar is toch ook geen geld voor bij te lenen? Zeker wel! Praat met onze hypotheekadviseurs Jeroen en Maarten. Zij kunnen je alles vertellen over het opnemen van een bouwdepot. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld je ouders bij te laten springen. Maar je kunt ook eerst een jaar (of 2) keihard sparen. Weet je meteen wat je wel én juist niet wil met de keuken. Er eerst een tijdje in wonen is zo gek nog niet.

Wees creatief
Daarnaast kun je met relatief weinig geld ook al ontzettend veel bereiken. Verf de muren of ga aan de slag met een gaaf behangetje. Dat maakt vaak al een enorm verschil. Is het binnenwerk van de keuken nog goed? Laat de frontjes spuiten in jouw favoriete kleur en kies nieuwe greepjes. Dan ziet jouw keuken er weer als nieuw uit en kan deze prima weer een paar jaar mee. Kun jij ondertussen sparen voor die ene droomkeuken!

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar een goede poetsbeurt levert ook veel op, vooral in badkamers. Is de badkamer nog goed, maar niet jouw smaak? Er zijn ook mogelijkheden om tegels óver tegels te laten plaatsen. En ik beloof je, dat heeft grote impact!

'En dan die tuin, wat een werk!'. Je zult zien dat een weekend hard werken in de tuin, naast een goed gevoel en een gratis work-out, ook daadwerkelijk veel doet voor het oog. En dan kun je die tuin straks nóg meer waarderen en het grote genieten kan beginnen. Barbecue aan, een drankje in de hand en de beentjes omhoog!

Moraal van het verhaal
Er zijn écht starterswoningen te koop, ook voor jou! Je moet er alleen even doorheen kijken. En natuurlijk snap ik dat dit best heel lastig kan zijn, daarom helpen wij jou daar graag bij. Neem daarom contact met ons op en maak een afspraak om jouw woonwensen door te nemen. Dan gaan we gericht op zoek naar een leuke starterswoning voor jou! Van een huis jouw thuis maken? Dat moet je namelijk in íedere woning zelf doen.

'Starterswoningen. Ze zijn er niet, écht niet!'
Anouk Hagels A-RMT
Neem contact op met Anouk

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Brandpreventie: keuringen voor elektrische installaties

Brandpreventie: keuringen voor elektrische installaties

Als het gaat om brandveiligheid in gebouwen, spelen elektrische installaties een cruciale rol. Verzekeraars hechten steeds meer...

Het is geen pakje boter. Zó loopt die verkoop bij inschrijving gesmeerd

Een woning wordt tegenwoordig vaker wél dan niet via een Verkoop Bij Inschrijving (VBI) verkocht. Zeker in Enschede. Grote kans...
Bekijk overzicht