Arnhemse aankooptransactie mede mogelijk gemaakt door Snelder Zijlstra

Geschreven door Tjeerd van der Veen MRICS RT RICS Registered Valuer op 2 september 2021

Beleggingscomplex 5Zeuven, een kantoorgebouw naast het populaire winkelcentrum Kronenburg te Arnhem is verkocht! 40 huurwoningen zullen er worden gerealiseerd en met de bouw wordt direct gestart. De aankooptransactie werd begeleid door Snelder Zijlstra bedrijfsmakelaars. Lees hieronder het volledige persbericht.

Het transformatieobject 5Zeuven in de Arnhemse wijk Kronenburg is via bemiddeling van ABC Capital door middel van een aandelentransactie verkocht aan Veldboom Vastgoed.

De verkoper, een samenwerking tussen Unifore Real Estate, PZD Vastgoed en Lobel Vastgoed, kocht het kantoorgebouw naast winkelcentrum Kronenburg medio 2020 en heeft een omgevingsvergunning verkregen voor de transformatie naar huurwoningen. Op de verdiepingen worden 40 appartementen gerealiseerd, terwijl de commerciële plint op de begane grond blijft gehandhaafd. Het project sluit naadloos aan op de gebiedsontwikkeling van de gemeente Arnhem. Deze heeft het gebied Kronenburg aangewezen als speerpunt voor de realisatie van nieuwe en getransformeerde woningen. Bijzonder aan het ontwerp is het thuiswerkpaviljoen op de bovenste verdieping met dakterras en uitzicht over de stad, waardoor thuiswerken in 5Zeuven toch voelt alsof je op kantoor bent.

Veldboom Vastgoed wordt per 1 september eigenaar, aangezien de vergunning reeds verleend is wordt er direct gestart met de werkzaamheden. Het pand staat op een groot perceel waardoor de bouwoverlast voor de omgeving minimaal is. Het bedrijf Veldboom Vastgoed is gespecialiseerd in het realiseren en beheren van huurwoningen, oorspronkelijk gestart in 2006 in Groningen en inmiddels worden er door het hele land huurwoningen gerealiseerd én beheerd. De transformatie wordt uitgevoerd volgens de nieuwste normen. Zo worden alle woningen duurzaam uitgevoerd zonder gasaansluiting en is er extra aandacht voor ecologie en circulariteit waardoor er een toekomstbestendig hoogwaardig woonobject wordt toegevoegd aan de portefeuille.

ABC Capital heeft het verkoopproces namens verkoper begeleid. Core notariaat heeft verkoper juridisch geadviseerd. Veldboom Vastgoed werd in deze transactie geadviseerd door Snelder Zijlstra.

Arnhemse aankooptransactie mede mogelijk gemaakt door Snelder Zijlstra
Tjeerd van der Veen MRICS RT RICS Registered Valuer
Neem contact op met Tjeerd

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
TEX Buitengewoon brengt vrije sector huurwoningen naar het hart van Enschede

TEX Buitengewoon brengt vrije sector huurwoningen naar het hart van Enschede

Enschede – TEX Buitengewoon biedt vanaf 2025 stedelijk wonen in Enschede, op een groene, gezellige en duurzame plek aan de rand van het centrum....
Rabo House in Oldenzaal wordt online geveild

Rabo House in Oldenzaal wordt online geveild

Het voormalig kantoor van de Rabobank in Oldenzaal wordt online geveild. Een grootschalig en zeer representatief kantoorgebouw, gelegen aan de Lossersestraat 2-2a in Oldenzaal. De...
Bekijk overzicht