Hoe wordt de waarde van jouw woning bepaald bij verkoop? -  60450

Hoe wordt de waarde van jouw woning bepaald bij verkoop?

Overweeg jij om jouw huis te verkopen? Dan wil je natuurlijk graag weten wat jouw woning waard is. Om dit in kaart te brengen, komen onze ervaren makelaars graag langs voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling. Benieuwd waar zij op letten tijdens zo’n waardebepaling? Lees hieronder snel verder!

Download onze gratis whitepaper met verkooptips

Door een vinkje te plaatsen ga je ermee akkoord dat wij je gegevens verwerken. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement

Jouw huis onder de loep

Allereerst controleren wij de staat van onderhoud van jouw huis. Zo kijken we bijvoorbeeld naar het schilderwerk. Zit de verf er nog strak op of bladert deze af? Zijn de kozijnen nog in goede staat? Zijn er (oude) lekkages? Ook de tuin wordt meegenomen in deze onderhoudscheck. Ligt deze er netjes bij? Is de bestrating nog in orde? Kortom, zowel de binnen- als buitenkant wordt nagelopen.

Indeling van de woning

Verder letten we op de indeling van de verschillende ruimtes. Een efficiënte routing zorgt voor een betere leefbaarheid en dus meer wooncomfort. Ook dit heeft invloed op de waarde van jouw woning. Tevens is onze ervaring dat de ligging en grootte van de tuin veel invloed hebben op de verkoop van een woning. En logischerwijs dus ook op de waarde!

Hoe wordt de waarde van jouw woning bepaald bij verkoop?

Duurzaam wonen

Duurzaamheid is een item waar je tegenwoordig niet meer omheen kunt. Niet zo gek dus dat dit zwaar meeweegt bij het bepalen van de waarde van een woning. Tijdens een waardebepaling beoordelen we onder andere de kozijnen en het type glas dat daarin is geplaatst. We controleren in hoeverre de woning voorzien is van isolatie en natuurlijk kijken we ook naar eventuele zonnepanelen en een warmtepomp. Al deze zaken worden meegenomen in het waardeoordeel.

Hoe wordt de waarde van jouw woning bepaald bij verkoop?

Cijfers liegen niet

Natuurlijk spelen de kengetallen van jouw woning ook een belangrijke rol. Ddenk aan de perceelgrootte, de woonoppervlakte, de inhoud, de oppervlakte van de tuin, het bouwjaar en het aantal slaap- en badkamers. Een makelaar kan jou bovendien precies vertellen wanneer iets een woonoppervlakte is (duidelijke woonfunctie), of wanneer het een overige inpandige ruimte is (geen woonfunctie). Zo wordt een zolderverdieping zonder raam niet meegerekend met de woonoppervlakte, maar een zolderverdieping mét raam wel.

Omgeving in beeld

Wij kijken naar de buurt of wijk waarin de woning gelegen is. Hoe is deze buurt samengesteld? Ligt de wijk buitenaf of juist dichtbij het centrum? En voor welke verkoopprijs worden vergelijkbare woningen in deze buurt verkocht? Daarnaast kijken we ook naar de voorzieningen in de buurt. Heeft de wijk een eigen winkelcentrum en is er bijvoorbeeld een school, een bakker, een fysio en een tandarts?

Asbest in en om het huis

Tot slot controleren wij natuurlijk altijd of de woning vrij is van schadelijke stoffen zoals asbest. Dit is niet altijd direct zichtbaar, maar wij weten door onze jarenlange ervaring precies bij welke woningen we wel of juist geen asbest kunnen aantreffen.

Download onze gratis whitepaper met verkooptips

Nu je weet waar onze makelaars op letten tijdens het bepalen van de woningwaarde, overweeg je misschien om jouw huis te verkopen. Benieuwd naar onze 6 tips om jouw huis succesvol te verkopen? Download de gratis whitepaper met verkooptips!