Enschede

Snelder Zijlstra Hypotheken

Snelder Zijlstra Hypotheken

Enschede

Echtscheiding

Gaat u scheiden? Dan volgt er vaak een periode waarin u veel moeilijke beslissingen moet nemen. Maar waar moet u beginnen als er zoveel op u afkomt? Ons kantoor is partner in het samenwerkingsverband Scheidingplus, wij kunnen u optimaal begeleiden in dit ingewikkelde en emotionele proces. Bij Scheidingplus vindt u alle specialismen waarmee u te maken krijgt onder één dak. Wel zo handig!

Hypotheek overnemen?

 • Vraag uw hypotheekadviseur om advies over de eventuele overname van de hypotheek.
 • Bepaal de waarde van de woning. Laat een gevalideerd taxatierapport opstellen voor de meest actuele waarde.
 • Verdeel de waarde van de woning. De verdeling is afhankelijk van jullie samenlevingsvorm.
 • Koop uw partner uit. Afhankelijk van de waardeverdeling van de woning, kunt u uw partner uitkopen.
 • Maak een afspraak met de notaris. Door middel van een akte van verdeling wordt de hypotheek op één naam gezet.

Senioren

Tot voor kort was er voor senioren weinig tot geen mogelijkheid om te verhuizen of een aanvullende hypotheek af te sluiten. Dit had te maken met strengere acceptatiecriteria. Deze regelgeving ten aanzien van senioren is gelukkig een stuk beter geworden.

Ontvangt u AOW of bereikt u binnen tien jaar de AOW-leeftijd? Dan kunt u vanaf dat moment rekenen met de werkelijke lasten, als de gangbare annuïtaire toets niet voldoet. Op deze manier wordt uw leencapaciteit op een verantwoorde manier verhoogd, waardoor het kopen van een nieuw huis of het verhogen van uw huidige hypotheek opeens toch tot de mogelijkheden behoort.

Om voor deze nieuwe manier van toetsen in aanmerking te moet, moet uw aanvraag aan een aantal voorwaarden voldoen. En daar kunnen wij u bij adviseren.

 • Woning aanpassen
 • (Belastingvrij) schenken aan (klein)kinderen
 • Overwaarde benutten
 • Camper aanschaffen

Hypotheek bij verhuur

Op dit moment zijn banken zeer terughoudend met het financieren van beleggingspanden. Wie spaargeld heeft, weet dat de rente bijzonder laag is en daarom zijn Nederlanders massaal op zoek naar andere alternatieven om je spaargeld beter te laten renderen. Een optie zou kunnen zijn: u koopt een woning of appartement en gaat deze verhuren. De huurinkomsten zijn in de meeste gevallen belastingvrij! Via Snelder Zijlstra Hypotheken is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten op een verhuurde woning of verhuurd appartement.

 • Maximaal 70% financieren van de getaxeerde marktwaarde in verhuurde staat
 • Scherpe rentetarieven

Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan!

Door een vinkje te plaatsen gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken. Meer informatie hierover vindt u in onze Privacy Statement

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie