Enschede

Snelder Zijlstra Hypotheken

Snelder Zijlstra Hypotheken

Enschede

Echtscheiding

Ga je scheiden? Dan volgt er vaak een periode waarin je veel moeilijke beslissingen moet nemen. Maar waar moet je beginnen als er zoveel op je afkomt? Ons kantoor is partner in het samenwerkingsverband Scheidingplus, wij kunnen je optimaal begeleiden in dit ingewikkelde en emotionele proces. Bij Scheidingplus vind je alle specialismen waarmee je te maken krijgt onder één dak. Wel zo handig!

Hypotheek overnemen?

 • Vraag jouw hypotheekadviseur om advies over de eventuele overname van de hypotheek.
 • Bepaal de waarde van de woning. Laat een gevalideerd taxatierapport opstellen voor de meest actuele waarde.
 • Verdeel de waarde van de woning. De verdeling is afhankelijk van jullie samenlevingsvorm.
 • Koop jouw partner uit. Afhankelijk van de waardeverdeling van de woning, kun je jouw partner uitkopen.
 • Maak een afspraak met de notaris. Door middel van een akte van verdeling wordt de hypotheek op één naam gezet.

Senioren

Tot voor kort was er voor senioren weinig tot geen mogelijkheid om te verhuizen of een aanvullende hypotheek af te sluiten. Dit had te maken met strengere acceptatiecriteria. Deze regelgeving ten aanzien van senioren is gelukkig een stuk beter geworden.

Ontvang je AOW of bereik je binnen tien jaar de AOW-leeftijd? Dan kun je vanaf dat moment rekenen met de werkelijke lasten, als de gangbare annuïtaire toets niet voldoet. Op deze manier wordt jouw leencapaciteit op een verantwoorde manier verhoogd, waardoor het kopen van een nieuw huis of het verhogen van jouw huidige hypotheek opeens toch tot de mogelijkheden behoort.

Om voor deze nieuwe manier van toetsen in aanmerking te moet, moet jouw aanvraag aan een aantal voorwaarden voldoen. En daar kunnen wij jou bij adviseren.

 • Woning aanpassen
 • (Belastingvrij) schenken aan (klein)kinderen
 • Overwaarde benutten
 • Camper aanschaffen

Hypotheek bij verhuur

Op dit moment zijn banken zeer terughoudend met het financieren van beleggingspanden. Wie spaargeld heeft, weet dat de rente bijzonder laag is en daarom zijn Nederlanders massaal op zoek naar andere alternatieven om je spaargeld beter te laten renderen. Een optie zou kunnen zijn: je koopt een woning of appartement en gaat deze verhuren. De huurinkomsten zijn in de meeste gevallen belastingvrij! Via Snelder Zijlstra Hypotheken is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten op een verhuurde woning of verhuurd appartement.

 • Maximaal 70% financieren van de getaxeerde marktwaarde in verhuurde staat
 • Scherpe rentetarieven

Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan!

Door een vinkje te plaatsen ga je ermee akkoord dat wij jouw gegevens verwerken. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie