Enschede

Snelder Zijlstra Hypotheken

Snelder Zijlstra Hypotheken

Enschede

Hypotheken Enschede Hypotheekadvies

Hypotheekadvies in Enschede

Of het nu gaat om een nieuwe hypotheek, het oversluiten van jouw huidige hypotheek, een overbrugging, een verbouwing of een ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid in geval van scheiding, wij kunnen je daarbij van dienst zijn. Wij zijn onafhankelijk en adviseren en bemiddelen voor meer dan 25 geldverstrekkers. De kosten van het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening. Uiteraard kunnen wij jou van tussentijds rente advies voorzien en blijven wij gedurende de looptijd van de hypotheek jouw aanspreekpunt.

Wij werken volgens een vast stappenplan!

Kennismaking en vrijblijvend oriënterend gesprek

Wij starten altijd met een vrijblijvend oriënterend gesprek, waarin wij jou informeren over onze werkwijze en dienstverlening. Tevens geven wij inzicht in jouw financiële mogelijkheden. Wij vragen je om de benodigde documenten mee te nemen, zodat we deze samen kunnen bespreken. We kunnen dan direct berekenen hoeveel je ongeveer kunt lenen en welke maandlasten daarbij horen. Ook geven we jou inzicht in de verschillende hypotheekvormen en hoe deze werken. De kosten van dit gesprek nemen wij voor onze rekening.

Advies op maat op basis van jouw wensen en mogelijkheden

Kies jij voor een hypotheek bij Snelder Zijlstra Hypotheken? Dan is de vervolgstap een adviesgesprek. Wij nemen in dit gesprek een aantal zaken met jou door. We berekenen of je voldoende kunt lenen om jouw droomhuis en een eventuele verbouwing te betalen, we kijken of je voor Nationale Hypotheek Garantie in aanmerking komt, we berekenen de exacte maandlasten bij jouw hypotheek en we stemmen de looptijd en de rentevast periode vast. Daarnaast bespreken we ook of je nog aanvullende verzekeringen nodig hebt, bijvoorbeeld een overlijdensrisico-, inboedel-, opstal- en/of arbeidsongeschiktheidsverzekering. Er is bovendien voldoende mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Opstellen adviesrapport

Na afloop van het adviesgesprek stellen wij een adviesrapport op. Hierin kun je alles terugvinden wat er in het adviesgesprek besproken is. En met dit rapport kunnen wij vervolgens een renteaanbod aanvragen. In het renteaanbod is een voorbeeldofferte opgenomen inclusief een rentereservering en een lijst van documenten die de bank nodig heeft om kunnen bepalen of je een definitieve offerte krijgt. Als er een waarborgsom in de koopovereenkomst staat, moet je deze overboeken op de derdenrekening van de notaris.

Ondertekenen definitieve hypotheekofferte

Wanneer het advies gereed is en je het renteaanbod hebt ondertekend gaat de bank alle documenten en gegevens beoordelen. Als alles goedgekeurd is, zal de bank een definitieve hypotheekofferte uitbrengen. Deze moet je vervolgens ondertekenen.

Afwikkeling hypotheekdossier

De laatste stap is de overdracht bij de notaris. Hier onderteken je de transport- en de hypotheekakte, de overeenkomst van geldlening en eventuele andere documenten. Nu is jouw hypotheek rond. Het is van belang om gedurende de looptijd in de gaten te houden of deze hypotheek nog altijd het beste bij jou en jouw situatie past. Verandert er iets in jouw persoonlijke situatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

Hypotheken Enschede Hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies

Voor het regelen van jouw hypotheek (advies en bemiddeling) betaal je éénmalig aan ons een vast bedrag. De kosten voor hypotheekadvies zijn afhankelijk van het soort advies.

  • Het regelen van een overlijdensrisicoverzekering (ORV) of woonlastenverzekering is bij de kosten inbegrepen.
  • De vermelde tarieven voor hypotheek advies en bemiddeling zijn vrijgesteld van btw.
  • Vaak kun je deze kosten in jouw hypotheek laten meefinancieren en ook zijn deze kosten in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.
  • Betaling kosten hypotheekadvies: pas wanneer de hypotheekaanvraag is afgehandeld, brengen wij advies- en bemiddelingskosten in rekening. In de meeste gevallen vindt deze betaling via de notaris plaats.

Nationale Hypotheek Garantie

Sluit jij een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan ben je verzekerd van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Om in aanmerking te komen voor NHG mag het aankoopbedrag van jouw woning in 2020 maximaal € 310.000,- en in 2021 maximaal € 325.000,- zijn. Daarnaast kun je de bijkomende kosten of verbouwingskosten eventueel meefinancieren, de hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de koopsom en de waarde van de woning. Voor het treffen van energiebesparende voorzieningen, kun je zelfs tot 106% van de waarde van de woning lenen.

Hypotheek bij verbouwing

Of het nu gaat om een nieuwe keuken, nieuwe badkamer of een uitbouw. Een verbouwing kost altijd veel geld en het is ook heel normaal dat je hiervoor geld gaat lenen. In veel gevallen is het mogelijk om jouw bestaande hypotheek te verhogen voor het realiseren van jouw verbouwing. In sommige situaties is het zelfs mogelijk om jouw hypotheek voordelig over te sluiten naar een lagere rente en hier tevens het geld voor de verbouwing in mee te nemen.

Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan!

Door een vinkje te plaatsen ga je ermee akkoord dat wij jouw gegevens verwerken. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie