Enschede

Snelder Zijlstra Hypotheken

Snelder Zijlstra Hypotheken

Enschede

Hypotheken Enschede Hypotheekadvies

Hypotheekadvies in Enschede

Of het nu gaat om een nieuwe hypotheek, het oversluiten van uw huidige hypotheek, een overbrugging, een verbouwing of een ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid in geval van scheiding, wij kunnen u daarbij van dienst zijn. Wij zijn onafhankelijk en adviseren en bemiddelen voor meer dan 25 geldverstrekkers. De kosten van het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening. Uiteraard kunnen wij u van tussentijds rente advies voorzien en blijven wij gedurende de looptijd van de hypotheek uw aanspreekpunt.

Wij werken volgens een vast stappenplan!

Kennismaking en vrijblijvend oriënterend gesprek

Wij starten altijd met een vrijblijvend oriënterend gesprek, waarin wij u informeren over onze werkwijze en dienstverlening. Tevens geven wij inzicht in uw financiële mogelijkheden. Wij vragen u om de benodigde documenten mee te nemen, zodat we deze samen kunnen bespreken. We kunnen dan direct berekenen hoeveel u ongeveer kunt lenen en welke maandlasten daarbij horen. Ook geven we u inzicht in de verschillende hypotheekvormen en hoe deze werken. De kosten van dit gesprek nemen wij voor onze rekening.

Advies op maat op basis van uw wensen en mogelijkheden

Kiest u voor een hypotheek bij Snelder Zijlstra Hypotheken? Dan is de vervolgstap een adviesgesprek. Wij nemen in dit gesprek een aantal zaken met u door. We berekenen of u voldoende kunt lenen om uw droomhuis en een eventuele verbouwing te betalen, we kijken of u voor Nationale Hypotheek Garantie in aanmerking komt, we berekenen de exacte maandlasten bij uw hypotheek en we stemmen de looptijd en de rentevast periode vast. Daarnaast bespreken we ook of u nog aanvullende verzekeringen nodig heeft, bijvoorbeeld een overlijdensrisico-, inboedel-, opstal- en/of arbeidsongeschiktheidsverzekering. Er is bovendien voldoende mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Opstellen adviesrapport

Na afloop van het adviesgesprek stellen wij een adviesrapport op. Hierin kunt u alles terugvinden wat er in het adviesgesprek besproken is. En met dit rapport kunnen wij vervolgens een renteaanbod aanvragen. In het renteaanbod is een voorbeeldofferte opgenomen inclusief een rentereservering en een lijst van documenten die de bank nodig heeft om kunnen bepalen of u een definitieve offerte krijgt. Als er een waarborgsom in de koopovereenkomst staat, moet u deze overboeken op de derdenrekening van de notaris.

Ondertekenen definitieve hypotheekofferte

Wanneer het advies gereed is en u het renteaanbod heeft ondertekend gaat de bank alle documenten en gegevens beoordelen. Als alles goedgekeurd is, zal de bank een definitieve hypotheekofferte uitbrengen. Deze moet u vervolgens ondertekenen.

Afwikkeling hypotheekdossier

De laatste stap is de overdracht bij de notaris. Hier ondertekent u de transport- en de hypotheekakte, de overeenkomst van geldlening en eventuele andere documenten. Nu is uw hypotheek rond. Het is van belang om gedurende de looptijd in de gaten te houden of deze hypotheek nog altijd het beste bij u en uw situatie past. Verandert er iets in uw persoonlijke situatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

Hypotheken Enschede Hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies

Voor het regelen van uw hypotheek (advies en bemiddeling) betaalt u éénmalig aan ons een vast bedrag. De kosten voor hypotheekadvies zijn afhankelijk van het soort advies.

  • Het regelen van een overlijdensrisicoverzekering (ORV) of woonlastenverzekering is bij de kosten inbegrepen.
  • De vermelde tarieven voor hypotheek advies en bemiddeling zijn vrijgesteld van btw.
  • Vaak kunt u deze kosten in uw hypotheek laten meefinancieren en ook zijn deze kosten in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.
  • Betaling kosten hypotheekadvies: pas wanneer de hypotheekaanvraag is afgehandeld, brengen wij advies- en bemiddelingskosten in rekening. In de meeste gevallen vindt deze betaling via de notaris plaats.

Nationale Hypotheek Garantie

Sluit u een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan bent u verzekerd van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Om in aanmerking te komen voor NHG mag het aankoopbedrag van uw woning in 2020 maximaal € 310.000,- en in 2021 maximaal € 325.000,- zijn. Daarnaast kunt u de bijkomende kosten of verbouwingskosten eventueel meefinancieren, de hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de koopsom en de waarde van de woning. Voor het treffen van energiebesparende voorzieningen, kunt u zelfs tot 106% van de waarde van de woning lenen.

Hypotheek bij verbouwing

Of het nu gaat om een nieuwe keuken, nieuwe badkamer of een uitbouw. Een verbouwing kost altijd veel geld en het is ook heel normaal dat u hiervoor geld gaat lenen. In veel gevallen is het mogelijk om uw bestaande hypotheek te verhogen voor het realiseren van uw verbouwing. In sommige situaties is het zelfs mogelijk om uw hypotheek voordelig over te sluiten naar een lagere rente en hier tevens het geld voor de verbouwing in mee te nemen.

Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan!

Door een vinkje te plaatsen gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken. Meer informatie hierover vindt u in onze Privacy Statement

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie