>
Object
Verkocht

Jacob Catsstraat 36, Hengelo 7551 BE Hengelo

7551 BE Hengelo

Omschrijving

Te koop een bijzonder kerkgebouw uit 1920 met later aangebouwde zalen en nevenruimten gelegen in de woonwijk “Binnenstad West” ook wel bekend als de “dichtersbuurt” aan de Jacob Catsstraat 36 te Hengelo. Het object is in goede staat en heeft een fraaie gevel, waarvan de meeste elementen nog in de originele staat zijn. Het object is momenteel nog in gebruik als kerk en heeft naast een balkon een...

Locatie

Uitgebreide omschrijving

Te koop een bijzonder kerkgebouw uit 1920 met later aangebouwde zalen en nevenruimten gelegen in de woonwijk “Binnenstad West” ook wel bekend als de “dichtersbuurt” aan de Jacob Catsstraat 36 te Hengelo. Het object is in goede staat en heeft een fraaie gevel, waarvan de meeste elementen nog in de originele staat zijn. Het object is momenteel nog in gebruik als kerk en heeft naast een balkon een werkend kerkorgel (ter overname mogelijk).

Bestemmingsplan:
“Vooroorlogse Wijken 2016 (deel 1)” met als bestemming Maatschappelijk (zie bijlage).

Kadastraal:
Gemeente : Hengelo
Sectie : O
Nummer : 5862
Groot : 652 m²

Indeling en oppervlakte(en):
De totale verhuurbare oppervlakte van het onderhavige object bedraagt circa 420 m² en is als volgt onderverdeeld:

Bouwlaag Omschrijving Oppervlakte
Begane grond Maatschappelijke ruimte (kerk) 200 m²
Begane grond Maatschappelijke en nevenruimte 220 m²

Totaal 420 m²

De oppervlakten zijn gemeten door verhurend/verkopend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

Opleveringsniveau:
Het object wordt opgeleverd met o.a. de volgende voorzieningen:
- CV (gas) installatie met radiatoren
- CV (gas) installatie met stralingskachel (kerk)
- Toiletgroep met invalidentoilet
- Verlichting
- Systeemplafond in de zalen
- Ruime keuken voorzien van inbouwapparatuur

Koopsom:
€ 295.000,-- kosten koper.

Zekerheidsstelling:
Waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom te storten bij of af te geven aan de notaris uiterlijk 10 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst.

Het Baptisme in de Gemeente Hengelo:
Op 1 september 2016 zijn de baptistengemeenten Hengelo Centrum en Hengelo ’t Venster samen gegaan. Twee gemeenten worden één rondom een nieuwe visie voor de toekomst:

“Gastvrij, dichtbij en krachtig in dagelijks geloof – zo willen wij Jezus Christus volgen”.

Het nieuwe is niet alleen dat er 2 kerken fuseren, het is ook dat we ons opnieuw bezonnen hebben op wat het betekent om christen te zijn in de 21e eeuw. Wat je gelooft, wat je beweegt, hoe je je persoonlijke relatie met Jezus Christus in praktijk brengt in je dagelijks leven. Leven is leren, leren is leven – dat is ook iets dat je samen doet en viert en waarin je elkaar stimuleert en draagt. Dàt is voor ons de kern van gemeente zijn.

En dat kan op heel verschillende manieren. In de zondagse viering, in doordeweekse ontmoetingen, in persoonlijke contacten. Voor en met elkaar. Voor en met mensen in de omgeving waar je woont, werkt en kerkt. Wij zijn een gemeente middenin de samenleving met een rijke historie. Want de gemeente is ontstaan in 1919 aan de Jacob Catsstraat 36. Het kerkgebouw werd uiteindelijk met eigen handen en middelen gebouwd. In de jaren vijftig en zestig was de gemeente zo gegroeid dat men niet meer in het gebouw paste. Met de uitbreiding van de stad Hengelo besloot men om een dochtergemeente te starten aan de Oldenzaalsestraat 260. Dat werd de Baptistengemeente Hengelo ’t Venster. Vanwege die benaming kreeg de moedergemeente de naam Baptistengemeente Hengelo Centrum.

Nu, anno 2016, komen beide gemeenten weer samen.

Bereikbaarheid:
Het object is goed bereikbaar middels eigen vervoer, via de Tuindorpstraat is de Deldenerstraat op 1 rijminuut afstand gelegen. In de directe omgeving op enkele minuten loopafstand is een het bus-/ treinstation gelegen.

Omgevingsfactoren:
De directe omgeving kenmerkt zich vooral door woningbouw. In de naastgelegen straten, de Tuindorpstraat en de Emmaweg zijn verschillende bedrijfsmatige activiteiten gevestigd.

Locatieaanduiding:
Het object is gelegen in de woonwijk Binnenstad West nabij het centrum van Hengelo.

Aanvaarding:
In overleg.

Kenmerken

Overdracht
Status verkocht
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1910
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Jacob Catsstraat 36
Plaats Hengelo
Land NL
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 652 m²
Kantoor
Oppervlakte in units vanaf 420 m²
Terrein
Oppervlakte 420 m²
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.