Wat is maatschappelijk vastgoed?

Maatschappelijk vastgoed verwijst naar vastgoed dat primair gebruikt wordt voor maatschappelijke doeleinden, zoals onderwijs, gezondheidszorg, cultuur, welzijn, sport en andere sociale voorzieningen. Dit type vastgoed omvat bijvoorbeeld scholen, ziekenhuizen, bibliotheken, buurthuizen, kerken en gezondheidscentra. Vaak wordt het vastgoed beheerd door publieke instellingen - overheden, non-profitorganisaties of stichtingen - die zich richten op het welzijn van de gemeenschap. Maatschappelijk vastgoed speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van een gemeenschap en het bieden van diensten aan inwoners.

Maatschappelijk vastgoed verkopen

Het verkopen van maatschappelijk vastgoed is een complex proces dat zorgvuldige afweging vereist. Enerzijds moet er gekeken worden naar de belangen van de samenleving, maar er moet tevens rekening worden gehouden gehouden met financiële en operationele aspecten.

Wij merken dat er een toenemende vraag is naar dit type bestaand vastgoed. Mede door de gestegen bouwkosten in combinatie met schaars beschikbare bouwgrond. Daarnaast leent dit type vastgoed zich bij uitstek voor huisvesten van andere functies dan de huidige, dit noemen we herbestemming. In een gebouw dat oorspronkelijk dienst deed als school kunnen bijvoorbeeld woningen of kantoorruimtes gecreëerd worden, om zo te voldoen aan de veranderende behoeften van de buurt.

Ben jij eigenaar van maatschappelijk vastgoed en overweeg je dit vastgoed te verkopen? Wij helpen je graag!

Maatschappelijk vastgoed kopen

Bij het kopen van maatschappelijk vastgoed zijn er diverse aspecten om rekening mee te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de regelgeving, gemeenschapsbehoeften en mogelijkheden voor herontwikkeling. Het kopen van maatschappelijk vastgoed vereist dan ook een nauwkeurige analyse van deze verschillende aspecten. Vooral omdat dit type vastgoed vaak veel impact heeft op de gemeenschap en diverse sociale doelstellingen kan dienen.

Overweeg jij om maatschappeljk vastgoed aan te kopen? Wij voorzien jou graag van professioneel advies!

  Portefeuille

  Beckumerstraat 15, Hengelo

  Beckumerstraat 15, Hengelo

  Verkoop voormalige Tuindorpschool aan de Beckumerstraat 15 in Hengelo.

  Wilhelminastraat 18, Enschede

  Wilhelminastraat 18, Enschede

  Verkoop van een voormalige gereformeerde kerk in het centrum van Enschede, aan de Wilhelminastraat 18.

  Dr. Slotlaan 16, Rekken

  Dr. Slotlaan 16, Rekken

  Verkoop voormalige kliniek in het landelijke gebied van de Achterhoek, aan de Dr. Slotlaan 16 in Rekken.

  Bekijk ons actuele aanbod maatschappelijk vastgoed
  Meer informatie?

  Neem contact op met Elizabeth of Roy!

  Deze website maakt gebruik van cookies

  Voor welke cookies geef je akkoord?

  Meer informatie