>
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
7521 AG, Enschede

Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede

€ 500 p.m.

Omschrijving

Algemeen: In het onlangs volledig verbouwde en gemoderniseerde kantoorgebouw gelegen aan de Hengelosestraat 555-559 te Enschede (het zogeheten ‘linker torentje’), bieden wij u voor de verhuur aan ca. 230 m² “turn-key” kantoorruimte. De kantoorruimte is gelegen op...

Lees meer

Kenmerken

Oppervlakte 320 m²
Meer kenmerken

Bedrijfstakken in

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs € 500 p.m.
Servicekosten BTW belast Ja
Status Beschikbaar
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1990
Bouwvorm Bestaande bouw
Locatie
Adres Hengelosestraat 555 - 559
Plaats Enschede
Provincie Overijssel
Land Nederland
Kantoor
Oppervlakte 320 m²
Oppervlakte in units vanaf 32 m²
Parkeerplaatsen
Niet-overdekt prijs 375
Niet-overdekt BTW belast nee
Energie
Energielabel A
Energielabel einddatum 2028-04-16

Uitgebreide omschrijving

Algemeen:
In het onlangs volledig verbouwde en gemoderniseerde kantoorgebouw gelegen aan de Hengelosestraat 555-559 te Enschede (het zogeheten ‘linker torentje’), bieden wij u voor de verhuur aan ca. 230 m² “turn-key” kantoorruimte.

De kantoorruimte is gelegen op de begane grond – oppervlakte ca. 105 m², alsmede op de 2e verdieping – oppervlakte ca. 160 m², welke kantoorruimte in haar geheel dan wel te verdelen is in 4 kantoorkamers vanaf ca. 32 m².

Bestemmingsplan:
Het object valt in bestemmingsplan ‘Kennispark 2013’ en heeft enkelbestemming ‘Bedrijf’ met als functieaanduiding ‘Kantoor’ (zie bijlage).

Kadastraal:
Gemeente Lonneker
Sectie S
Nummer 4162
Groot 1.110 m²

Bouwjaar:
1990, volledig gerenoveerd in 2022.

Indeling en oppervlakte(en):
De totale verhuurbare oppervlakte van het onderhavige object bedraagt circa 265 m² en is als volgt onderverdeeld:

Ca. 105 m² kantoorruimte gelegen op de begane grond
Ca. 160 m² kantoorruimte gelegen op de 2e verdieping

De oppervlakten zijn gemeten door verhurend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

Deelverhuur van de 2e verdieping is een mogelijkheid, waarbij onderstaande kamerindeling het uitgangspunt is.

Ca. 64 m² KANTOORKAMER A gelegen op de 2e verdieping
Ca. 32 m² KANTOORKAMER B gelegen op de 2e verdieping
Ca. 32 m² KANTOORKAMER C gelegen op de 2e verdieping
Ca. 32 m² KANTOORKAMER D gelegen op de 2e verdieping

De oppervlakten zijn gemeten door verhurend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

Bij deelverhuur van de 2e verdieping zijn de panty en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De oppervlakten van deze ruimten zij naar rato verdeeld over de kantoorkamers en zijn inbegrepen in de hierboven genoemde oppervlakten..

Opleveringsniveau:
Plafonds en verlichting
Elk compartiment wordt voorzien van 4 vierkante ledlampen die komen te hangen aan een zwartgespoten plafond met industrial look, wat zorgt voor een moderne en hippe uitstraling.
De ledverlichting genereert wit daglicht en ook vanuit de vier buitenramen per compartiment komt daglicht binnen. Dit maakt elk kantoor tot een lichte en fijne werkomgeving. Alle kantoren worden inclusief deze plafondverlichting opgeleverd.

Wanden en vloeren:
De wanden worden strak en wit gestuct. Houtkleur en houtmateriaal zorgen voor een warme en duurzame uitstraling, die in elke kantoorruimte terugkomt. Meerdere muren krijgen houten panelen: houten latten met daarachter zwarte, akoestische stoffen platen. Deze houten panelen springen ook direct in het oog bij de entree van het pand.
De vloer krijgt een vergelijkbare uitstraling. Delen daarvan krijgen een warme houtkleur vanuit een pvc-oplossing; daarnaast is gekozen voor duurzame, hoogwaardige vloertegels in neutrale grijstinten.

Tussenmuren:
De meeste tussenmuren zijn van glas. Ook dat zorgt voor een moderne uitstraling en geeft bovendien een mooie doorkijk naar de kantoortuinen. Naast deze glazen muren komen er enkele vaste wanden, die de mogelijkheid bieden om zaken op te hangen. Denk bijvoorbeeld aan een scherm voor presentatiedoeleinden. De aansluitingen (elektriciteit en datakabel) zijn al gelegd. In de glazen wanden komen houten kozijnen met houten deuren die naadloos afsluitbaar zijn. 

Pantry en toilet:
Elk kantoor heeft de beschikking over een geheel vernieuwde en gemoderniseerde toiletruimte. Afhankelijk van het aantal gehuurde vierkante meters zijn er een of meerdere sanitaire voorzieningen. Elk kantoor heeft een splinternieuwe pantry (keuken) met basisvoorzieningen als een koelkast en een ingebouwde vaatwasser. Daarnaast zijn er aansluitingen (en voldoende ruimte) voor bijvoorbeeld een waterkoker en een magnetron.

Koelen en verwarmen, duurzame oplossing:
Het pand wordt geschikt gemaakt voor energielabel A, wat maakt dat gebruik van gas niet of nauwelijks nodig is. Door de inzet van warmtepompen per verdieping, met een hybride-oplossing in de vorm van een Hr-ketel als back-up, in combinatie met een volledig vernieuwde luchtbehandelingskast (warmte-terug-win-installatie inclusief warmtewiel) kan er zowel gekoeld als verwarmd en geventileerd worden op elke verdieping. Elke verdieping krijgt een of twee airco’s die kunnen verwarmen en koelen.
Ook de buitenschil wordt aangepakt door alle buitenramen te voorzien van HR++ glas, wat sterk bijdraagt aan warmte buitenhouden in de zomer en warmte binnenhouden in de winter. Daar bovenop wordt het pand voorzien van een kleine vloot zonnepanelen.

Intercom en camerasysteem:
Het pand wordt voorzien van een intercomsysteem met camera, waarover elke huurder kan beschikken. Dit zorgt voor een soepele en moderne manier van bezoekers ontvangen.

Huurprijs kantoorruimte - geheel:
Kantoorruimte begane grond € 1.085,--per maand, te vermeerderen met btw.Kantoorruimte 2e verdieping € 1.750,-- per maand, te vermeerderen met BTW

Huurprijs kantoorkamers 2e verdieping:
Kantoorkamer A € 850,-- per maand te vermeerderen met BTW
Kantoorkamer B € 500,-- per maand te vermeerderen met BTW
Kantoorkamer C € 500,-- per maand te vermeerderen met BTW
Kantoorkamer D € 500,-- per maand te vermeerderen met BTW

Bovenstaande huurprijzen zijn exclusief de energie- en servicekosten

Huurtermijn:
5 jaar

Verlengingstermijn:
Met aansluitende periode van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn:
12 maanden voorafgaande aan de expiratiedatum

Energiekosten:
€ 25,-- per m² per jaar, te vermeerderen met btw.
De levering van energiekosten, welke door als voorschot worden berekend aan huurder, met een feitelijke verrekening aan het eind van elk jaar, zijn:
• Elektraverbruik inclusief vastrecht voor de installaties en de verlichting van het gehuurde
• Elektraverbruik inclusief vastrecht voor de installaties en de verlichting van de gemeenschappelijke ruimten en het buitenterrein
• Gasverbruik inclusief vastrecht van het gehuurde
• Waterverbruik inclusief vastrecht van het gehuurde
• Administratieve kosten over de energiekosten

Servicekosten
€ 35,-- per m² per jaar, te vermeerderen met btw.
De levering van zaken en diensten, welke onder de servicekosten vallen zijn:
• Onderhoud en periodieke controle installaties en keuringen (inclusief lift)
• Schoonmaak en onderhoud algemene gedeeltes (inclusief buitenterrein)
• Groenonderhoud buiten, parkeermanagement & overig terreinonderhoud
• Glas- en gevelbewassing
• Elektra algemene gedeeltes
• Verzekeringen (glas, pand)
• Alarmsysteem voordeur en bewakingscamera
• Intercom/camera-toegang
• Administratieve kosten over de service (5%)

Huurprijs parkeerplaats:
€ 45,-- per parkeerplaats per maand, te vermeerderen met btw.
Voor verhuur zijn nog 5 parkeerplaatsen op eigen terrein beschikbaar.

In overleg bestaat eventueel de mogelijkheid tot het huren van extra parkeerplaatsen op het parkeerterrein van het achtergelegen kantoorpand.

Glasvezelinternet:
€ 100,-- per aansluiting per maand, te vermeerderen met btw.

BTW:
Er is sprake van een verhuur met btw. Indien huurder niet voldoet aan de fiscale 90% btw-norm zal er een btw-vervangende opslag worden berekend.

Zekerheidsstelling:
Doorlopende bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur inclusief eventuele servicekosten en inclusief btw.

Indexering:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI - Alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.

Bereikbaarheid:
Het object is gelegen op het Kennispark Twente. Het Kennispark Twente is het kantorenpark van Enschede/Twente en kent diverse grote gebruikers. Het Kennispark kenmerkt zich door de hoogwaardige architectuur, eigentijdse bebouwing, moderne infrastructuur, goede verbinding met het openbaar vervoer en parkachtige karakter.

Locatie-/omgevingsfactoren:
Het object is gelegen op het Kennispark Twente, tegenover de Universiteit Twente op een prominente zichtlocatie. Op het Kennispark is de voorstadhalte Drienerlo van de NS gesitueerd. Het kantorenpark laat zich kenmerken door een stijlvolle architectuur en eigentijdse hoogwaardige bebouwing, uitermate geschikt voor de zakelijke dienstverlening. De campus van de Universiteit Twente en het Kennispark Twente vormen samen de 180 hectare grote innovatiecampus, ook wel sciencepark genoemd. Inmiddels hebben er zich zo’n 330 bedrijven gevestigd en komen er jaarlijks nieuwe bedrijven bij. Bij deze bedrijven werken zo’n 5.500 mensen en bij de Universiteit Twente nog eens 2.800. Het aantal studenten, dat naast student ook ondernemer is, wordt geschat op 120.

Parkeren:
Het terrein beschikt over 15 parkeerplaatsen, waarvoor nog 5 beschikbaar zijn voor de huurders van de begane grond en 2e verdieping.

Aanvaarding:
Aanvaarding per direct.

Voorbehoud:
Definitieve goedkeuring opdrachtgever en/of verhuurder.

Informatie:
Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld.

 

Alle media

Alle afbeeldingen

Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede
Hengelosestraat 555 - 559, 7521 AG, Enschede

Bedrijfstakken in Enschede

Documenten

Document Download

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie