>

Enschedesestraat 2 , 7575 AB, Oldenzaal

  € 145 p/m² p.j.
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak of blader online door de brochure.

  Omschrijving

  TE HUUR UNIEKE KANTOORRUIMTES IN DE 'GELDERMAN-FABARIEK' - RUIM PARKEREN OP EIGEN TERREIN - HORECAVOORZIENING Te huur een aantal kantoorruimtes in een unieke en inspirerende omgeving met de authentieke industriële sfeer van weleer, variërend in oppervlakten van ca....

  Toon meer

  Kenmerken

  Oppervlakte 362 m²

  Downloads

  TE HUUR UNIEKE KANTOORRUIMTES IN DE 'GELDERMAN-FABARIEK' - RUIM PARKEREN OP EIGEN TERREIN - HORECAVOORZIENING

  Te huur een aantal kantoorruimtes in een unieke en inspirerende omgeving met de authentieke industriële sfeer van weleer, variërend in oppervlakten van ca. 33 m² tot ca. 236 m², gelegen op de begane grond van het “Gelderman-complex”.

  De karakteristieke Geldermanfabriek met haar monumentale waarden biedt (groeiende) ondernemers kantoorruimten in dit bijzondere bedrijfsverzamelgebouw, waar de originele elementen worden gecombineerd met de wensen van deze tijd en zij elkaar zo op een zeer aangename wijze versterken.

  De fabriek bestaat uit de oorspronkelijke weverij met de kenmerkende shed- of zaagtanddaken en de voormalige zakkennaaierij met haar hoge lichte ruimten. Het Gelderman complex kenmerkt zich door de moderne energiezuinige installaties voor vloerverwarming en internetverbindingen en het oude metselwerk, dat zichtbaar blijft in de binnenmuren, die voor het overige strak worden gestuct.

  Bestemmingsplan:
  Bedrijventerrein De Eekte-Hazewinkel met als enkelbestemming volgens artikel 7 van de planvoorschriften “gemend”(zie bijlage).

  Kadastraal:
  Gemeente Oldenzaal, Sectie E, Nummer 1459.

  Gelderman fabriek en historie:
  150 jaar geleden waren nog vele arbeiders dag in dag uit textiel aan het produceren in de enorme bedrijfshallen, nu herbergt deze monumentale fabriek nieuwe bedrijvigheid. Volledig ingericht met kantoren en bedrijven en met ondersteunende horeca.

  Vele gebruikers gingen u al voor, onder andere O-M-D Ruimte pioniers, SOM=, Qua Koken, AdCase B.V., Metal Radar, Masterphoto, Studio Nieuwe Weide, Mediaserve International, Avinty, Timber Trade Connection B.V., Architecten plus sCBa architecten en Dijkoraad.

  Doelgroep en doelstelling:
  Doelgroep: Een ondernemer/organisatie die zich wil huisvesten in een inspirerende plek, waar historie, ondernemingszin, creativiteit, kennis en economie samenkomt. Dus elke organisatie of individu die affiniteit heeft met het hoofdthema van de Gelderman fabriek en haar omgeving in het algemeen.

  Doelstelling: Het stimuleren van samenwerking. Samenwerking tussen sectoren, bedrijven en mensen. Samenwerking die zorgt voor een innovatieve oplossing voor een probleem, een gedenkwaardige creatieve productie of een waardevol inzicht.

  Indeling en oppervlakte(en)
  De totale verhuurbare oppervlakte van het onderhavige object bedraagt ca. 362 m² en is als volgt onderverdeeld:

  ca. 236 m² kantoorruimte op de begane grond (kamer C02A t/m C11))
  ca. 93 m² kantoorruimte op de begane grond (kamer C16
  ca. 33 m² kantoorruimte op de 1e verdieping (kamer B1-1g)

  De oppervlakten zijn gemeten door verhurend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

  De indeling van kantoorruimte C02a t/m C11 is voorzien van meerdere spreekkamers/werkruimten in verschillende groottes variërend van 10 m² tot 40 m² (in totaal 8 stuks) en beschikt over een eigen pantry en berging. Zie ook bijgevoegd plattegrondtekening.

  De indeling van kantoorruimte C 16 is voorzien van 2 spreekkamers/werkruimten en beschikt over een eigen entree en pantry. Zie ook bijgevoegd plattegrondtekening.

  Het object wordt opgeleverd met o.a. de volgende voorzieningen:

  - vloerverwarming
  - deels vloerbedekking en deels PVC
  - gemeenschappelijke pantry voorzien van moderne keukenapparatuur
  - verlichtingsarmaturen
  - gemeenschappelijke en representatieve entree
  - horecaruimte (restaurant Qua Koken) waar alle huurders gebruik van kunnen maken)
  - sanitaire ruimten

  Huurprijs:
  € 145,41 per m²/per jaar, te vermeerderen met btw, service- en energiekosten.
  Niet inbegrepen zijn abonnement- en gebruikskosten voor telecommunicatie, internet en dergelijke. Het parkeren op de parkeerplaatsen van het buitenterrein behorende tot het complex zijn bij de huurprijs inbegrepen.

  Servicekosten:
  Indicatie servicekosten: 19,19 per m² per jaar excl. btw, waaronder inbegrepen:
  - schoonmaak algemene ruimte
  - groenvoorziening en terreinonderhoud
  - algemene beveiliging
  - etc.

  De energiekosten worden doorbelast op basis van werkelijk verbruik. Dit wordt bepaald aan de hand van tussenmeters. Het voorschotbedrag voor de energie wordt in eerste instantie op € 30,-- per m² per jaar gesteld (excl. btw). Dit kan worden bijgesteld, nadat er reële verbruikscijfers beschikbaar zijn.

  Huurtermijn:
  Flexibele huurtermijnen zijn bespreekbaar, in ieder geval minimaal 2 (twee) jaar.

  Opzegtermijn:
  6 (zes) maanden voorafgaande aan de expiratiedatum.

  BTW:
  Er is sprake van een verhuur met btw. Indien huurder niet voldoet aan de fiscale 90% btw-norm zal er een btw-vervangende opslag worden berekend.

  Zekerheidsstelling:
  Doorlopende bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur inclusief servicekosten en inclusief btw.

  Indexering:
  Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI - Alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.

  Bereikbaarheid:
  Bereikbaarheid per auto is goed. De units zijn op ca. 5 minuten rijafstand gelegen van de autosnelweg A1. Bereikbaarheid per openbaar vervoer is uitstekend. Het NS- en busstation zijn in de directe omgeving gesitueerd.
  Uniek is het feit, dat u en uw collega’s binnen 5 minuten naar het stadshart van Oldenzaal wandelen.

  Omgevingsfactoren:
  In de directe omgeving bevindt zich het NS- en busstation, ontsluitingswegen en snelweg A1. Tevens is er een goede ligging ten opzichte van het centrum van Oldenzaal.

  Naast de fabriek staat het markante pand van Avinty (voorheen Impulse Info Systems), actief als innovatieve ict-dienstverlener en aan de andere zijde van de fabriek staat het vroegere hoofdkantoor van de textielfabriek Gelderman, de “Geldermanstaete” met daarin gevestigd WBO Wonen.

  Locatieaanduiding:
  Het onderhavige object is gelegen op het bedrijventerrein “De Eekte Hazewinkel”. Dit bedrijventerrein huisvest ruim 275 bedrijven met ongeveer 5.030 arbeidsplaatsen. Het is een gemengd bedrijventerrein met industriële-, handels- en transportbedrijven, dienstverlening en bouwnijverheid. Ook perifere grootschalige detailhandel in de vorm van een meubelboulevard is prominent aanwezig.

  Parkeren:
  Voldoende mogelijkheid tot parkeren op eigen terrein. In totaliteit beschikt het Gelderman complex over circa 100 parkeerplaatsen.

  Aanvaarding:
  Aanvaarding kantoorruimte C02A t/m C11 – per direct (236 m²)
  Aanvaarding kantoorruimte C 16 – per direct (93 m²)
  Aanvaarding kantoorruimte B1-1g – per 01 juli 2024 (33 m²)

  Voorbehoud:
  Definitieve goedkeuring opdrachtgever en/of verhuurder.

  Toon meer

  Algemeen

  Huurprijs € 145 p/m² p.j.
  Servicekosten € 19 per vierkante meters per jaar
  Servicekosten BTW belast Ja
  Status Beschikbaar

  Bouw

  Hoofdfunctie kantoorruimte
  Bouwjaar 1863
  Bouwvorm Bestaande bouw

  Locatie

  Adres Enschedesestraat 2
  Plaats Oldenzaal
  Provincie Overijssel
  Land Nederland
  Ligging

   Kantoor

   Oppervlakte 362 m²
   Oppervlakte in units vanaf 33 m²

   Bedrijfstakken in

   Ontdek de kantoorruimte

   Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal

   Locatie

   Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal

   Schaduwwijzer

   Vragen over dit pand?
   Maak een afspraak of blader online door de brochure.