Sprekende cijfers winkelmarkten: winkelmarkt van Almelo maakt opleving door ondanks coronacrisis

Sprekende cijfers winkelmarkten: winkelmarkt van Almelo maakt opleving door ondanks coronacrisis

Geschreven door Rob Temmink op 29 oktober 2020

Terwijl de vraag naar winkelruimte in Enschede en Hengelo sterk te lijden heeft gehad onder de coronacrisis, bereikte de dynamiek in Almelo juist het hoogste punt van de afgelopen vier jaar. Dit blijkt uit ons vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Winkelmarkten 2020.

Vraag naar winkelruimte stagneert in Enschede en Hengelo

De vraag naar winkelruimte in het hoofdwinkelgebied van Enschede en Hengelo is in het afgelopen jaar met respectievelijk 46% en 35% afgenomen. Naar verwachting zijn de gevolgen van de coronacrisis van tijdelijke aard voor de winkelmarkt van Enschede. De winkelmarkt van Almelo heeft juist een sterke inhaalslag doorgemaakt. Het voorgaande jaar was bijzonder mager met slechts vier transacties. In de afgelopen twaalf maanden is deze achterstand echter ruim ingehaald.

Leegstandssituatie sterk verbeterd in Almelo

Door de aanhoudende vraag naar winkelruimte in de afgelopen twaalf maanden is Almelo gedaald op de landelijke ranglijst van leegstaande verkooppunten. In 2018 nam het centrum van Almelo nog de derde plek in onder gemeenten met meer dan 50.000 inwoners, in 2020 duikt deze Twentse gemeente pas op bij de twaalfde plaats. De nijpende leegstandssituatie wordt daarmee gestaag verbeterd, ondanks het nog altijd hoge leegstandspercentage.

Lees het volledige rapport

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie