Sprekende Cijfers Woningmarkten: Twentse woningmarkt evenaart verkooprecord

Sprekende Cijfers Woningmarkten: Twentse woningmarkt evenaart verkooprecord

Geschreven door Caspar Branderhorst RM/RT op 23 juli 2020

In het afgelopen kwartaal hebben maar liefst 2,2 duizend Twentse woningzoekers een huis gekocht, een evenaring van het recordaantal verkopen van eind 2016. Deze hoge dynamiek op de Twentse woningmarkt wordt grotendeels veroorzaakt door de coronacrisis. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten (Q2 2020).

Meer aanbod door coronacrisis

Door het gebrek aan aanbod konden veel Twentse woningzoekers niet tot aankoop overgaan. Sinds de start van de intelligente lockdown worden echter meer woningen te koop gezet, als gevolg van de toegenomen onzekerheid over de toekomstige ontwikkelingen op de woningmarkt. Nu woningzoekers weer meer te kiezen hebben gekregen, zijn vele direct tot aankoop overgegaan.

Woningen worden sneller verkocht dan ooit

Om een in aanbod gekomen woning te kopen moeten zoekers snel handelen. In Enschede wordt een woning gemiddeld binnen 24 dagen verkocht en ook in Almelo (25 dagen) en Hengelo (28 dagen) is de verkooptijd zeer kort. In het merendeel van de Twentse gemeenten werd dit kwartaal de snelste gemiddelde verkooptijd ooit geregistreerd.

Bekijk hier het volledige rapport

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie