Sprekende Cijfers Woningmarkten: Twentse woningen worden steeds sneller verkocht

Geschreven door Caspar Branderhorst RM/RT op 20 december 2011

Door de krappe situatie op de woningmarkt in Twente moeten woningzoekers steeds sneller beslissen. Deze potentiële kopers moeten gemiddeld binnen vijf weken de knoop doorhakken, anders vissen ze achter het net. Vorig jaar hadden ze gemiddeld nog anderhalve week langer de tijd. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2019 van Snelder Zijlstra Makelaars (partner in Dynamis).

Woningen staan nog lang te koop in Twenterand

Binnen de regio Twente zijn grote verschillen zichtbaar in de looptijden, in gemeenten als Twenterand en Dinkelland duurt het gemiddeld nog zo’n negen weken voordat een aangeboden woning wordt verkocht. Daartegenover staan Almelo en Enschede waar gemiddeld minder dan vier weken nodig zijn om een koper te vinden. De sterke concurrentie tussen woningzoekers is de oorzaak van de korte verkooptijden in deze gemeenten.

Aangeboden woningen vaak te duur voor huishoudens

In verschillende Twentse gemeenten sluit het aanbod qua prijsniveau te weinig aan op de behoefte van woningzoekers. In Enschede betaalde slechts een derde van de kopers meer dan € 250.000 voor hun woning, terwijl bijna twee derde van de aangeboden woningen een vraagprijs boven dit niveau heeft. De oorzaak voor deze mismatch is dat de aanboddaling voornamelijk onder betaalbare woningen heeft plaatsgevonden. Zo is in Almelo het aantal aangeboden woningen met een vraagprijs onder de € 250.000 in een jaar met bijna 40% afgenomen.

Bekijk hier het volledige rapport

Sprekende Cijfers Woningmarkten: Twentse woningen worden steeds sneller verkocht
Caspar Branderhorst RM/RT
Neem contact op met Caspar

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Klimmen naar grote hoogtes in Enschede!

Klimmen naar grote hoogtes in Enschede!

Voor de liefhebbers van klimmen en avontuur is er goed nieuws uit Enschede! Er komt binnenkort een nieuwe speler op het toneel: Boulderstation Enschede. Deze aanstaande klimhal belooft een...
Waardevolle transactie; Starbucks opent definitief filiaal in hartje Enschede

Waardevolle transactie; Starbucks opent definitief filiaal in hartje Enschede

Opening naar verwachting al eind dit jaar   Al langer waren er geluiden over de opening van een nieuw Starbucks filiaal aan het Van...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie