Sprekende Cijfers Woningmarkten: Recorddrukte op de Twentse woningmarkten

Sprekende Cijfers Woningmarkten: Recorddrukte op de Twentse woningmarkten

Geschreven door Caspar Branderhorst RM/RT op 22 oktober 2020

Nooit eerder werden in Twente zo veel woningen verkocht als in de zomer van 2020. Een opvallende ontwikkeling, aangezien de verkopen normaal gesproken afzwakken in de zomermaanden. Dit blijkt uit onze vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2020.

Coronacrisis aanjager van verkoopdynamiek

In bijna alle Twentse gemeenten zijn deze zomer meer woningen verkocht dan in de zomer van 2019. Een gevolg van de toegenomen aanwas van aanbod sinds de start van de coronacrisis. Meer zoekers krijgen hierdoor de kans om tot aankoop over te gaan en maken daar gretig gebruik van. In totaal zijn dit kwartaal ruim 2.200 Twentse woningen verkocht.

Extra aanbod beperkt zich niet tot de steden

De extra aanwas van aanbod kent een duidelijke regionale spreiding binnen Twente. In de eerste drie maanden van de coronacrisis was de aanbodtoename met name in de stedelijke gemeenten zichtbaar. Vooral in Enschede werden ruim meer woningen te koop gezet en verkocht. In de afgelopen drie maanden is deze ontwikkeling breder door de regio verspreid, terwijl de aanwas van aanbod in de steden normaliseert.

Bekijk hier het volledige rapport

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie