Sprekende Cijfers Kantorenmarkt: Dynamiek neemt toe op kantorenmarkt in Enschede

Sprekende Cijfers Kantorenmarkt: Dynamiek neemt toe op kantorenmarkt in Enschede

Geschreven door Roy Duijn RT op 20 februari 2023

In 2022 is het opnamevolume in Enschede hersteld tot het niveau van 2018. Hierbij is zowel het aantal grote als kleine opnames gegroeid in 2022 ten opzichte van 2021. Dit laat zien dat kantoorgebruikers in Enschede wenig last hebben van de onzekerheid die stijgende inflatie en energieprijzen in 2022 met zich mee hebben gebracht. Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2023.

Vraag naar kantoorruimte op kantoorlocaties in Enschede

In totaal is het aanbodvolume van kantoorruimte in Enschede in het afgelopen jaar met 4% gestegen, waarbij er in december 2022 65.900 m² aan kantoorruimte beschikbaar was. Opvallend is dat het aanbod in de primaire kantoorlocaties is gedaald of gelijk is gebleven, terwijl het aanbod van kantoorruimte buiten deze locaties is gestegen. Dit duidt op een sterke vraag naar kantoorruimte op kantoorlocaties en dat er minder interesse is in kantoren buiten deze locaties in Enschede.

Minder opname in Hengelo

Het aantal kantooropnames in Hengelo is afgenomen in 2022. De terugval geldt voor zowel het grotere als het kleinere segment. Onder kantoorgebruikers in Hengelo was in 2022 vooral de Westermaat-Oost in trek. Hier hebben ook de grootste transacties plaats gevonden in Hengelo.

Bekijk hier de volledige rapportage

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie