Nieuwe huurder betrekt prominent Tasche pand in Hengelo

Geschreven door Rob Temmink op 8 februari 2023

Norah dameskleding verhuist naar A-locatie in Hengelo

Het welbekende pand waar Tasche 135 jaar te vinden was, is deels verhuurd. Het pand wordt gerenoveerd en in ere hersteld. Hiervoor wordt het getransformeerd naar twee panden, zoals in het verleden ook het geval was. Norah dameskleding zal de begane grond van het linkerpand betrekken en vestigt zich daarmee in de strip waar ook Ziengs, T-Mobile, WE Fashion en Elzinga Kousen zijn gehuisvest.

Unieke gevel

Eigenaar dhr. Elia kocht het pand twee jaar geleden. De oude gevel van het vroegere hotel Kole bleek, onder de witte platen aan de buitenkant, grotendeels bewaard te zijn gebleven. Een beeld dat tientallen jaren de presentatie van Tasche bepaalden.

Middels de renovatie, die in nauwe samenwerking met Gemeente Hengelo wordt uitgevoerd, moet de oude gevel terugkomen in het straatbeeld. Tevens worden er nieuwe puien geplaatst, ten behoeve van de winkels. Tot slot zijn er voornemens om er een etage bovenop te bouwen.

Norah trekt na de verbouwing, vermoedelijk in april, in het linkerpand. Het rechterdeel is nog beschikbaar voor de verhuur en kan flexibel worden ingedeeld tot wel 1.300 m², er zijn reeds gesprekken met verschillende kandidaten.

Oude glorie

Niet voor niets wordt er flink geïnvesteerd in de renovatie. Het winkelpand aan de Enschedesestraat heeft een zeer rijke geschiedenis. Vanaf de jaren '20 was het Hotel café restaurant Kole. Tijdens de oorlog werd het pand tweemaal zwaar beschadigd, maar herbouwd. In het jaar 1948 werd het heropend, de uiteindelijke sluiting zou in de jaren '60 volgen.

Het object ligt op absolute A-locatie in het centrum van Hengelo. Na de sloop van de Lambertuspassage komt het nog meer in zicht te liggen vanuit De Wetstraat en het hieraan liggende parkeerterrein.

Transactie

De eigenaar werd begeleid door Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars. Norah werd bij de aanhuur begeleid door Edwin Pot Vastgoed en Retail.

Nieuwe huurder betrekt prominent Tasche pand in Hengelo
Rob Temmink
Neem contact op met Rob

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Klimmen naar grote hoogtes in Enschede!

Klimmen naar grote hoogtes in Enschede!

Voor de liefhebbers van klimmen en avontuur is er goed nieuws uit Enschede! Er komt binnenkort een nieuwe speler op het toneel: Boulderstation Enschede. Deze aanstaande klimhal belooft een...
Waardevolle transactie; Starbucks opent definitief filiaal in hartje Enschede

Waardevolle transactie; Starbucks opent definitief filiaal in hartje Enschede

Opening naar verwachting al eind dit jaar   Al langer waren er geluiden over de opening van een nieuw Starbucks filiaal aan het Van...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie