Nieuwe hotspot in Enschede!

Geschreven door Rob Temmink op 4 oktober 2022

Donderdag 13 oktober openen chef-koks Clemens Kuipers en Jojan Kersbergen hun nieuwe restaurant Cafe Soleil in het centrum van Enschede. De onderneming bevindt zich aan de Zuiderhagen op loopafstand van het station en de Oude Markt.

Dynamisch duo

‘’We zijn echt een team, je moet het samen doen en we vinden sfeer heel belangrijk. Hier gaan we alles samendoen, van de voorgerechten tot de desserts. Ik ben eigenwijs maar sta wel open voor suggesties.’’, vertelt Jojan. Na acht jaar Hanninkshof was hij toe aan iets nieuws. Deze nieuwe uitdaging gaat hij aan, met Clemens.

Clemens lacht, ‘’Ik heb veel in deze omgeving gewerkt, bij goede restaurants in het hogere segment. Ik ben laat begonnen maar wel snel serieus en professioneel geworden. Cafe Soleil is mijn eerste eigen onderneming!’’.

Cafe Soleil

De heren hebben de verfspatjes nog op hun handen, ze doen namelijk bijna alles zelf! Het pand was een bruine kroeg maar deze wordt in een modern jasje gestoken en omgetoverd tot een mooi restaurant.
‘’Fine dining, maar je kunt wel gewoon aan de bar eten. We willen het neerzetten als een goed restaurant in het hogere segment. Bij luxe restaurants krijg je vaak zestien verschillende dingetjes op je bord en dat willen wij juist niet.’’, vertelt Jojan.

‘’Je wil ook wel eens ergens lekker eten maar dan niet drie uur aan tafel zitten. Hier kom je iets lekkers, vers en gezonds eten en kun je na een uur de stad weer in.’’

Kwaliteit als basis

Het begint allemaal bij de basis en dat zijn de producten die je gebruikt. ‘’Ik vind het erg belangrijk dat je de oorsprong kent. Zo heb ik persoonlijk contact met de boeren die onze producten leveren.’’, zegt Jojan.

‘’Wij willen bovendien graag naar voren brengen dat het ook met ‘slechts’ vier ingrediënten kan, kwalitatieve ingrediënten die met zorg uitgekozen én vooral met heel veel zorg bereid zijn. Met slechts een paar smaken een mooi gerecht bereiden. Ik denk dat dát de kracht is van de gerechten die we gaan maken.’’, legt Clemens uit.

Inspiratie

De mannen halen hun inspiratie voornamelijk uit social media en natuurlijk door zelf uit eten te gaan en nieuwe dingen te proberen. ‘’Wij willen graag wisselen met gerechten. We zullen niet standaard een zes-gangen-menu op de kaart hebben staan, wij willen juist een wat kleinere kaart met de vrijheid om te variëren.’’, zegt Jojan.

Hartje Enschede

Een locatie midden in het centrum was voor Clemens een vereiste. Ze kwamen dit pand eigenlijk een beetje per toeval tegen. ‘’Dit was het eerste pand dat we hebben bezocht en het was gelijk raak! We hadden een klik met de verhuurder en konden er goed ‘’doorheen’’ kijken. We zagen de potentie.’’, vertelt Clemens.

Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars heeft deze transactie begeleid. Wij zijn ontzettend blij dat wij lokale ondernemers kunnen helpen met zo’n belangrijke stap. We wensen Clemens en Jojan heel erg veel succes met deze nieuwe uitdaging. Ben jij ook opzoek naar een nieuwe bedrijfsruimte of heb je een andere vastgoedvraag? Wij helpen graag!

Bekijk ons bedrijfsaanbod

Nieuwe hotspot in Enschede!
Rob Temmink
Neem contact op met Rob

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
TEX Buitengewoon brengt vrije sector huurwoningen naar het hart van Enschede

TEX Buitengewoon brengt vrije sector huurwoningen naar het hart van Enschede

Enschede – TEX Buitengewoon biedt vanaf 2025 stedelijk wonen in Enschede, op een groene, gezellige en duurzame plek aan de rand van het centrum....
Rabo House in Oldenzaal wordt online geveild

Rabo House in Oldenzaal wordt online geveild

Het voormalig kantoor van de Rabobank in Oldenzaal wordt online geveild. Een grootschalig en zeer representatief kantoorgebouw, gelegen aan de Lossersestraat 2-2a in Oldenzaal. De...
Bekijk overzicht