NHG-kostengrens stijgt in 2023 naar € 405.000,-

Geschreven door Esther Hasselerharm - Damhuis EFA op 19 oktober 2022

De NHG-kostengrens is voor 2023 bepaald op € 405.000,-. In 2022 was de grens € 355.000,-.

Dit betekent dat in 2023 het hypotheekbedrag en de woningwaarde maximaal € 405.000,- mag zijn als je gebruik wilt maken van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De NHG-kostengrens met energiebesparende voorzieningen is voor 2023 vastgesteld op € 429.300,-. Hierdoor krijgen meer kopers de mogelijkheid om hun hypotheek af te sluiten met NHG.

NHG biedt een vangnet als iemand te maken krijgt met gedwongen verkoop (door bijvoorbeeld relatiebeëindiging) of restschulden. Bijkomend voordeel is dat de NHG-rente doorgaans (fors) lager is dan de hypotheekrente zonder NHG. De premie voor het afsluiten van deze garantie, de borgtochtprovisie, blijft 0,6% van het hypotheekbedrag.

Wil jij ook gebruik maken van een lagere hypotheekrente en minder financiële risico’s, neem dan contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende hypotheekberekening.

Jouw hypotheekadviseur in Enschede Jouw hypotheekadviseur in Hengelo

NHG-kostengrens stijgt in 2023 naar € 405.000,-
Esther Hasselerharm - Damhuis EFA
Neem contact op met Esther

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Klimmen naar grote hoogtes in Enschede!

Klimmen naar grote hoogtes in Enschede!

Voor de liefhebbers van klimmen en avontuur is er goed nieuws uit Enschede! Er komt binnenkort een nieuwe speler op het toneel: Boulderstation Enschede. Deze aanstaande klimhal belooft een...
Waardevolle transactie; Starbucks opent definitief filiaal in hartje Enschede

Waardevolle transactie; Starbucks opent definitief filiaal in hartje Enschede

Opening naar verwachting al eind dit jaar   Al langer waren er geluiden over de opening van een nieuw Starbucks filiaal aan het Van...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie