Miljoenensubsidie voor binnenstad Enschede

Geschreven door Peter Rotteveel MRICS RT op 7 december 2023

Dinsdag is bekend gemaakt dat de Gemeente Enschede ruim 3,2 miljoen euro ontvangt van het Rijk om de binnenstad aan te pakken.

Deze miljoenensubsidie wordt gebruikt om een belangrijk - maar op dit moment onaantrekkelijk - deel van de binnenstad op te knappen. Het gaat om het gebied rondom de Korte Hengelosestraat. De Gemeente Enschede geeft aan dat er sprake is van toenemende leegstand en achterstallig onderhoud van de panden. Bovendien gaat het gebied gebukt onder (drugs)overlast.

Ondanks dat het minder is dan gevraagd, is wethouder Jeroen Diepemaat toch blij met de bijdrage van het Rijk. Hij geeft aan dat het een fijne startmotor is voor een opknapbeurt. Het moet uiteindelijk een veiliger, aantrekkelijker en groener gebied worden met woningen, speciaalzaken en restaurants.

Lees het volledige artikel op Tubantia.nl

Bron: Tubantia.nl | Maarten Schoon

Miljoenensubsidie voor binnenstad Enschede
Peter Rotteveel MRICS RT
Neem contact op met Peter

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Rabo House in Oldenzaal wordt online geveild

Rabo House in Oldenzaal wordt online geveild

Het voormalig kantoor van de Rabobank in Oldenzaal wordt online geveild. Een grootschalig en zeer representatief kantoorgebouw, gelegen aan de Lossersestraat 2-2a in Oldenzaal. De...
Verhuurde woningen: is het nog wel rendabel?

Verhuurde woningen: is het nog wel rendabel?

Binnen ons werkveld komt vaak de vraag “verhuurde woningen, is dat nog wel rendabel?” Deze vraag is dan ook niet geheel misplaatst met de onzekerheden...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie