Kosten energielabel stijgen fors per 2021

Geschreven door Anouk Hagels A-RMT op 5 november 2020

Volgend jaar zullen de kosten voor een definitief energielabel flink gaan stijgen. Overweeg jij in de aankomende jaren te verhuizen en heeft jouw huidige woning nog geen definitief energielabel? Dan doe je er verstandig aan in 2020 het label nog aan te vragen.

De reden van de kostenstijging is de nieuwe regel dat een woning door een energiedeskundige moet worden ingemeten om het nieuwe label te bepalen. In 2015 heb je als woningeigenaar een voorlopig energielabel ontvangen. Momenteel ligt de verantwoordelijkheid voor het vaststellen van het definitieve label bij jou, als huiseigenaar. Welk energielabel je huis krijgt wordt o.a. bepaald door het bouwjaar, het woningtype en nog een aantal woningkenmerken. Je kunt een beter energielabel ontvangen door verduurzaming van je woning aan te tonen. Een erkend deskundige controleert de gegevens en geeft het energielabel af.

Waar de gemiddelde kosten voor een energielabel nu € 7,50 zijn, zal er vanaf 2021 een prijskaartje van gemiddeld € 190,- hangen aan het aanvragen van het label dat verplicht is wanneer een woning van eigenaar wisselt. Sterker nog: Als makelaars zijn wij vanaf de jaarwisseling verplicht om het energielabel definitief te hebben voordat we een woning op Funda mogen plaatsen.

Omdat het energielabel een geldigheid heeft van 10 jaar adviseren wij je het energielabel in 2020 nog te regelen. Zeker als je overweegt je woning in de aankomende jaren te verkopen. Het aanvragen van een energielabel kan online met je DigiD. Zorg ervoor dat je jouw woninggegevens en bewijs van energiebesparende maatregelen bij de hand hebt.

Vraag hier jouw energielabel aan

Kosten energielabel stijgen fors per 2021
Anouk Hagels A-RMT
Neem contact op met Anouk

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Investering vanuit Den Haag: ruim 11 miljoen euro voor versnelde woningbouw in Overijssel

Investering vanuit Den Haag: ruim 11 miljoen euro voor versnelde woningbouw in Overijssel

Voor het versneld bouwen van nieuwe woningen ontvangt Overijssel meer dan 11 miljoen euro vanuit Den Haag. Dit budget is bestemd om woningbouwprojecten, die zich al in een vergevorderd...
G naar beter; Snelder Zijlstra Makelaars introduceert het verduurzamingsrapport

G naar beter; Snelder Zijlstra Makelaars introduceert het verduurzamingsrapport

Nieuw bij Snelder Zijlstra Makelaars: Het verduurzamingsrapport! Een kant en klaar rapport waarin je ziet welke verduurzamingsmogelijkheden er zijn én wat je kunt doen om een...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie