Kantorenmarkt Enschede verbreekt niet het record van 2016

Geschreven door Peter Rotteveel MRICS RT op 5 maart 2020

In de eerste helft van 2019 leek de hoge dynamiek in Enschede een recordjaar te voorspellen. In de tweede helft van het jaar zette deze tendens zich niet voort, veroorzaakt door een groot gebrek aan geschikt aanbod in de gemeente. Dit blijkt uit ons vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2020.

Aanbod bereikt in Enschede laagste punt van het afgelopen decennia
Het aantal beschikbare kantorenmeters heeft in Enschede het laagste punt sinds 2009 bereikt. Begin 2020 staat in de gemeente nog circa 61 duizend m² in aanbod, bijna een vijfde minder dan een jaar eerder. Door twee opeenvolgende jaren van zeer sterke aanboddalingen bereikt het aanbod ondertussen het niveau van voor de economische crisis.

Kwalitatieve kantoorruimte drijft de totale dynamiek in Hengelo
Door de aanhoudende vraag naar kantoorruimte in het afgelopen jaar is de kantorenmarkt van Hengelo gezonder geworden. Naar verwachting zal de vraag in Hengelo het huidige niveau in 2020 verder doorzetten. De vraag naar gemoderniseerde kantoorruimte wint aan belang en zal steeds belangrijker zijn in de totale dynamiek van Hengelo.

Bekijk hier het hele rapport

Kantorenmarkt Enschede verbreekt niet het record van 2016
Peter Rotteveel MRICS RT
Neem contact op met Peter

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
TEX Buitengewoon brengt vrije sector huurwoningen naar het hart van Enschede

TEX Buitengewoon brengt vrije sector huurwoningen naar het hart van Enschede

Enschede – TEX Buitengewoon biedt vanaf 2025 stedelijk wonen in Enschede, op een groene, gezellige en duurzame plek aan de rand van het centrum....
Rabo House in Oldenzaal wordt online geveild

Rabo House in Oldenzaal wordt online geveild

Het voormalig kantoor van de Rabobank in Oldenzaal wordt online geveild. Een grootschalig en zeer representatief kantoorgebouw, gelegen aan de Lossersestraat 2-2a in Oldenzaal. De...
Bekijk overzicht