Kantoorgebruikers in Enschede wachten de gevolgen van de coronacrisis af

Kantoorgebruikers in Enschede wachten de gevolgen van de coronacrisis af

Geschreven door Peter Rotteveel MRICS RT op 2 maart 2021

Het opnamevolume in Enschede heeft een dieptepunt bereikt in 2020. Veel bedrijven stellen door de coronacrisis de beslissing over nieuwe huisvesting uit. Het uitstel van de vraag zal echter niet tot afstel leiden; de verwachting is dat in 2021 de vraag naar kantoren weer zal toenemen. Dit blijkt uit ons vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2021.

Vraag naar kantoorruimte blijft op peil in Hengelo

Op de kantorenmarkt van Hengelo heeft de coronacrisis juist een beperkte invloed. De vraag naar kantoorruimte blijft stabiel ten opzichte van vorig jaar als gevolg van een aantal grote transacties. Dit jaar is 12.600 m² van gebruiker gewisseld en ligt daarmee in lijn met het gemiddelde van de afgelopen jaren.

Herstel gaat beginnen op het Kennispark Enschede

Zodra de kantorenmarkt van Enschede weer in beweging komt, gaat het Kennispark Enschede naar verwachting een belangrijke rol spelen. Op deze locatie wordt goed ingespeeld op de toenemende kwalitatieve vraag naar kantoorgebruikers. Onder andere door het ontwikkelen van verschillende nieuwbouwinitiatieven waar onderzoeksruimte gecombineerd wordt met kantoorwerkplekken.

Bekijk hier het volledige rapport

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie