Frisse wind door Twentse winkelstraten

Geschreven door Rob Temmink op 17 januari 2024

Hoewel het aantal leegstaande winkelpanden in het centrum van Enschede en Hengelo iets is toegenomen ten opzichte van vorig jaar, heeft dit geen negatieve gevolgen. Integendeel: er komen een aantal nieuwe en populaire winkelketens naar de steden. Rob Temmink, Tjeerd van der Veen en Wouter Tijhuis kijken terug naar 2023 en werpen een blik op de toekomst.

Eind november stonden er in Enschede 63 winkelpanden leeg, negen meer dan in november 2022. In Hengelo waren er ook 63 leegstaande winkels, maar dit was vijf minder dan het voorgaande jaar. Almelo telde eind vorig jaar 37 lege winkels, één minder dan een jaar eerder.

„Het duurt wel iets langer dan vroeger voor leegstaande winkelpanden weer gevuld zijn, maar op de goede locaties is er geen langdurige leegstand”, zegt Rob Temmink.

Wat betreft ander zakelijk vastgoed, kantoren en bedrijfsruimten, valt op dat er een derde minder vierkante meters is verhuurd, maar dat ook het aanbod is met 20 procent gedaald. Er werden 8 procent meer bedrijfsruimten met meer dan 200 vierkante meter oppervlakte verhuurd. Verder waren er ruim tweehonderd transacties rond de verhuur van kleine bedrijfsunits.

Lees hier het volledige artikel van Tubantia.nl

Bron: Gerben Kuitert | Tubantia

Frisse wind door Twentse winkelstraten
Rob Temmink
Neem contact op met Rob

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
TEX Buitengewoon brengt vrije sector huurwoningen naar het hart van Enschede

TEX Buitengewoon brengt vrije sector huurwoningen naar het hart van Enschede

Enschede – TEX Buitengewoon biedt vanaf 2025 stedelijk wonen in Enschede, op een groene, gezellige en duurzame plek aan de rand van het centrum....
Rabo House in Oldenzaal wordt online geveild

Rabo House in Oldenzaal wordt online geveild

Het voormalig kantoor van de Rabobank in Oldenzaal wordt online geveild. Een grootschalig en zeer representatief kantoorgebouw, gelegen aan de Lossersestraat 2-2a in Oldenzaal. De...
Bekijk overzicht