Duizend woningen minder te koop dan vorig jaar in Twente

Geschreven door Caspar Branderhorst RM/RT op 21 januari 2021

2020 gaat de boeken in als het jaar van hoge verkoopdynamiek. De kans dat deze dynamiek in 2021 niet geëvenaard gaat worden is aanwezig, doordat er inmiddels sprake is van een historisch laag aanbod. Dit blijkt uit onze vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2020.

Alle verkooprecords verbroken in 2020

In Twente is een recordaantal woningen verkocht. In het laatste kwartaal wisselden ruim 2.250 woningen van eigenaar. Door de aanhoudende hoge verkoopdynamiek gaat 2020 gaat de boeken in als het meest dynamische jaar op de woningmarkt. In totaal zijn dit jaar ruim 8.600 woningen verkocht in Twente. Dit zijn maar liefst duizend verkopen meer dan het voorgaande record uit 2017. Woningzoekers hebben zich niet laten afschrikken door de coronacrisis, maar hebben juist hun slag geslagen in het extra aanbod.

Slechts 1.300 woningen beschikbaar voor Twentse woningzoekers

In de laatste drie maanden is het aantal voor verkoop beschikbare woningen met maar liefst een kwart afgenomen. Een gevolg van de vele verkopen en de afzwakkende aanwas aan aanbod. Per 1 januari 2021 kunnen Twentse woningzoekers kiezen uit slechts 1.300 woningen. Dit zijn ruim duizend woningen minder dan een jaar eerder en vormt een historisch laagtepunt.

Bekijk hier het volledige rapport

Duizend woningen minder te koop dan vorig jaar in Twente
Caspar Branderhorst RM/RT
Neem contact op met Caspar

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
TEX Buitengewoon brengt vrije sector huurwoningen naar het hart van Enschede

TEX Buitengewoon brengt vrije sector huurwoningen naar het hart van Enschede

Enschede – TEX Buitengewoon biedt vanaf 2025 stedelijk wonen in Enschede, op een groene, gezellige en duurzame plek aan de rand van het centrum....
Rabo House in Oldenzaal wordt online geveild

Rabo House in Oldenzaal wordt online geveild

Het voormalig kantoor van de Rabobank in Oldenzaal wordt online geveild. Een grootschalig en zeer representatief kantoorgebouw, gelegen aan de Lossersestraat 2-2a in Oldenzaal. De...
Bekijk overzicht