Carmelitessenklooster in Zenderen te koop!

Geschreven door Roy Duijn RT op 21 augustus 2023

Het Carmelitessenklooster in Zenderen staat te koop! Een bijzonder object met zeker zo'n bijzondere historie. De Carmelitessen vormen de vrouwelijke tak van de Karmelorde, die in de 15e eeuw werd gesticht door de karmeliet Johannes Soreth. Het slotklooster, opgericht in 1889 in Zenderen, bevond zich op dezelfde locatie waar het klooster van de Karmelieten al 34 jaar eerder was gevestigd. Onze bedrijfsmakelaar Roy Duijn begeleidt de verkoop en Tubantia.nl schreef er een artikel over:

"De vraagprijs? Zo'n 1,5 miljoen euro. Maar daar krijg je wel een uniek object voor terug. 'Nieuw is dit niet meer te bouwen', zegt Roy. Dat het een uniek object is, blijkt wel uit een rondgang door het gebouw met Roy. De zonnestralen die door talrijke spitse ramen vallen, de lange gangen, de 67 kruisjes aan de muur ter herinnering aan de zusters en de rust creëren een onschatbare sfeer. Niet te vergeten is de Mariakapel met prachtige kenmerken. Het is dan ook een grote wens van de kloosterorde dat deze kapel behouden blijft na de verkoop.

Aan de verkoop zitten wel wat haken en ogen. 'De basis van het gebouw is prima' geeft Roy aan. 'Maar er moet nog flink wat gebeuren om het te verduurzamen, zo zit er bijvoorbeeld nog geen dubbel glas in.' Het klooster heeft als bestemming 'maatschappelijk'. Dit is een vrij brede bestemming, maar er zit wel de functiebeperking 'klooster' op. 'De vraag is wat dat juridisch gezien betekent', aldus Roy."

Lees het volledige artikel op Tubantia.nl hier

Bron: Tubantia.nl | Michel Hasselerharm

Carmelitessenklooster in Zenderen te koop!
Roy Duijn RT
Neem contact op met Roy

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
TEX Buitengewoon brengt vrije sector huurwoningen naar het hart van Enschede

TEX Buitengewoon brengt vrije sector huurwoningen naar het hart van Enschede

Enschede – TEX Buitengewoon biedt vanaf 2025 stedelijk wonen in Enschede, op een groene, gezellige en duurzame plek aan de rand van het centrum....
Rabo House in Oldenzaal wordt online geveild

Rabo House in Oldenzaal wordt online geveild

Het voormalig kantoor van de Rabobank in Oldenzaal wordt online geveild. Een grootschalig en zeer representatief kantoorgebouw, gelegen aan de Lossersestraat 2-2a in Oldenzaal. De...
Bekijk overzicht