De Raedt, De Raedt studio's, Hengelo

€ 92.500 - € 214.900

Omschrijving

Wonen in De Raedt

Aan de Wolter ten Catestraat 57 in Hengelo staat dit gemeentelijke monument, dat herinnert aan de jaren van wederopbouw in de vorige eeuw. Hier zetelde jarenlang de Raad van Arbeid, de inspiratie voor de naamgeving van het complex. Door herbestemming worden hier nu 26 wooneenheden in variërende afmetingen gerealiseerd.
De appartementen zijn verdeeld over twee woonlagen en...

Brochure

Download de brochure van De Raedt, De Raedt studio's, Hengelo.

Download brochure

Aanmelden voor project

Heeft u interesse in dit project? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier om u aan te melden voor dit project.

Ik wil op de hoogte blijven

Wilt u zich inschrijven op de nieuwsbrief? Vul onderstaand formulier in, dan ontvangt u bericht zodra er nieuws is.

Wijkstatistieken

 • Inwoners Binnenstad-Oost
  500 mannen
 • Inwoners Binnenstad-Oost
  515 vrouwen
 • Auto's
  1,0 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs
  € 192.000,-
 • Inwoners Hengelo
  40.475 mannen
 • Inwoners Hengelo
  40.327 vrouwen
Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur
 • Basisonderwijs
  0.3 km
 • Voortgezet onderwijs
  0.3 km
 • Gemiddelde afstand tot grote supermarkt
  0.2 km
 • Gemiddelde afstand tot huisarts
  0.7 km
 • Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf
  0.3 km

Uitgebreide omschrijving

Wonen in De Raedt

Aan de Wolter ten Catestraat 57 in Hengelo staat dit gemeentelijke monument, dat herinnert aan de jaren van wederopbouw in de vorige eeuw. Hier zetelde jarenlang de Raad van Arbeid, de inspiratie voor de naamgeving van het complex. Door herbestemming worden hier nu 26 wooneenheden in variërende afmetingen gerealiseerd.
De appartementen zijn verdeeld over twee woonlagen en krijgen alle voordelen van nieuwbouw met de licht-industriële uitstraling van een loft. Hoge ramen, kozijnen van metaal en beton en de openheid van een ruim bemeten entresol creëren een ruimtelijk gevoel.
De keuken, sanitair, isolatie, installaties en afwerking zijn conform de moderne eisen. Slaap- en/of werkvertrek bevindt zich op de vide en maakt daarmee indirect deel uit van de woonkamer. Licht en lucht kunnen vrijelijk stromen…

De appartementen hebben allen een separate berging in de kelder. Daar bevindt zich ook de gezamenlijke fietsenstalling. Elk appartement heeft op het eigen terrein ruimte om te parkeren. Nieuwe bewoners krijgen eveneens de kans een eigen garagebox te kopen. De Raedt wordt omgeven door een eigen park. Vrijwel alle appartementen hebben hier riant uitzicht hierop.
Op het terrein heeft iedere bewoner een eigen parkeerplaats. Er zijn daarnaast separate garageboxen te koop, vanaf € 12.500,= k.k.

Indeling De Raedt:
parterre: gezamenlijke fietsenstalling, separate bergingen ten behoeve van de appartementen.
begane grond: gesloten entree met bellentableau en intercom met videofunctie. centrale hal met postbussen. Drie trappenhuizen en een lift. Balustrade naar de appartementen op de verdieping. Toegang tot de kelder.

*

De nog op te richten Vereniging van Eigenaren, de nieuwe bewoners, beheert de gemeenschappelijke binnen- en buitenruimten.

Nieuwe bewoners krijgen in De Raedt alle ruimte om hun eigen identiteit in de woning te brengen. Een andere keuken, badkamer op de entresol, een hardglazen balustrade, allemaal mogelijk... En méér!

De ligging van De Raedt is optimaal. Trein en bus liggen op 200 meter afstand. Het stadscentrum ligt op loopafstand. Theater, restaurants, terrasjes en winkels zijn hier te vinden. Naast cultuur heeft Hengelo ook natuur. Het Prins Bernhardplantsoen ligt aan de overkant van de straat, een groene oase om te recreëren.
De Universiteit van Twente is dichtbij, een kwartier met het openbaar vervoer en net zo lang met de fiets. Dit tochtje maakt onderdeel uit van één van de vele VVV-fietsroutes, vanwege de schoonheid van de omgeving.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 92.500 - € 214.900
Aangeboden sinds 1 jaar, 4 maanden, 1 weken geleden
Bouw
Aantal eenheden 24
Locatie
Plaats Hengelo
Oppervlakte en inhoud
Inhoud 290 m³ - 670 m³
Woonoppervlakte 55 m² - 128 m²
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.