>
Stadsgravenstraat 17 ., 7511 EP, Enschede
7511 EP, Enschede

Stadsgravenstraat 17 ., 7511 EP, Enschede

€ 55.000 p.j.

Omschrijving

Algemeen: Te huur een fraaie markante horecaruimte, volledige gesitueerd op de begane grond, van circa 263 m². Het object is gesitueerd aan de Stadsgravenstraat in het kern horecagebied van Enschede, welke aansluit op de Oude Markt en de Bolwerkstraat. Rechts...

Lees meer

Kenmerken

Oppervlakte 263 m²
Meer kenmerken

Bedrijfstakken in

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs € 55.000 p.j.
Servicekosten BTW belast Nee
Status Beschikbaar
Bouw
Hoofdfunctie winkelruimte
Bouwjaar 1992
Bouwvorm Bestaande bouw
Locatie
Adres Stadsgravenstraat 17 .
Plaats Enschede
Provincie Overijssel
Land Nederland
Winkelruimte
Oppervlakte 263 m²
Oppervlakte in units vanaf 263 m²
Oppervlakte verkoop vloer 263 m²
Frontbreedte 1000 cm

Uitgebreide omschrijving

Algemeen:
Te huur een fraaie markante horecaruimte, volledige gesitueerd op de begane grond, van circa 263 m². Het object is gesitueerd aan de Stadsgravenstraat in het kern horecagebied van Enschede, welke aansluit op de Oude Markt en de Bolwerkstraat.

Rechts naast het onderhavige object bevindt zich Café het Bolwerk, welke hier reeds meer dan 100 jaar is gevestigd, een begrip in Enschede! Aan de stamtafel zaten al vele bekende artiesten en kunstenaars, waarbij Willem Wilmink wellicht de bekendste was.

De straat kenmerkt zich in haar diversiteit aan horeca, in zowel dag- en avondexploitaties. Nabij gelegen, aan de kant van de binnenstad, zijn gelegen onder andere de Hogeschool (Saxion), het Wilminktheater, theater Concordia, Kinepolis Cineast (centrum) en nieuwe bioscoop VUE en Holland Casino en meerdere horeca zaken. Tevens aangesloten vanuit Noord Enschede is de Universiteit Twente te vinden.

Op de etages zal een nieuwe high quality hostel Little Monkey worden gehuisvest welke is een zelfstandige entree krijgt.

Bestemmingsplan:
Bestemmingsplan “Binnenstad 2016” met als enkelbestemming “Horeca” (zie bijlage). De horecaruimte is gelegen binnen het horecaconcentratiegebied.

Kadastraal:
Gemeente Enschede
Sectie B
Nummer 6302 – 7745 (gedeeltelijk)
Groot 319 m²

Indeling en oppervlakte(en):
De totale verhuurbare oppervlakte van het onderhavige object bedraagt circa 263 m² en is geheel gesitueerd op de begane grond.

De oppervlakten zijn gemeten door verhurend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

Opleveringsniveau:
Het object wordt casco opgeleverd, voorzien van pui, nuts- en rioolaansluitingen.

De pui wordt voorzien van grote glazen schuifwanden waardoor je bij mooi weer een groot deel van de pui kan openen richting het mogelijke voorgelegen terras.
Daarnaast zal er aan de achterzijde een glaswand worden geplaatst alsmede een lichtstraat worden aangebracht ten behoeve van extra daglichttoetreding.

Huurprijs:
€ 55.000,-- per jaar, te vermeerderen met btw.

Huurtermijn:
5 jaar

Verlengingstermijn:
Met aansluitende periode van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn:
12 maanden voorafgaande aan de expiratiedatum.

BTW:
Er is sprake van een verhuur met btw. Indien huurder niet voldoet aan de fiscale 90% btw-norm zal er een btw-vervangende opslag worden berekend.

Zekerheidsstelling:
Doorlopende waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur inclusief eventuele servicekosten en inclusief btw.

Indexering:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI - Alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.

Bereikbaarheid:
Het object is gelegen in het hart van het Enschedese centrum en bevindt zich in het voetgangersgebied, dat ‘s ochtends per auto tot 11:00 uur bereikbaar is voor laad- en losactiviteiten. Daarnaast is binnen 5 minuten lopen het NS-treinstation en het busstation te bereiken.

Omgevingsfactoren:
Het object is gesitueerd in het kern horecagebied van Enschede, Een drukke straat met rechtstreekse aansluiting op de Oude Markt en de Bolwerkstraat richting Fellini Enschede en de Schouwburg.

Parkeren:
De parkeervoorzieningen in het centrum van Enschede zijn goed te noemen. In de directe omgeving zijn parkeergarages Irene, Stationsplein en Van Heekplein gelegen. Daarnaast zijn er voldoende parkeerterreinen (betaald).

Aanvaarding:
In verband met de grootschalige renovatie zal aanvaarding per Q1 2023 zijn.

Voorbehoud:
Definitieve goedkeuring opdrachtgever en/of verhuurder.

Informatie:
Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld.

Bedrijfstakken in Enschede

Documenten

Document Download

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie