>
Korte Hengelosestraat 1, 7511 JA, Enschede
Korte Hengelosestraat 1, 7511 JA, Enschede
Korte Hengelosestraat 1, 7511 JA, Enschede
Korte Hengelosestraat 1, 7511 JA, Enschede
Korte Hengelosestraat 1, 7511 JA, Enschede
7511 JA, Enschede

Korte Hengelosestraat 1, 7511 JA, Enschede

€ 125 p/m² p.j.

Omschrijving

Algemeen: Te huur winkelruimte, gesitueerd op de begane grond in een monumentaal gebouw. Dit rijksmonument is gelegen in het centrum van Enschede op de hoek van de Korte Hengelosestraat en de Brammelerstraat. Het gebouw is in de jaren ‘20 ontworpen door architect...

Lees meer

Kenmerken

Meer kenmerken

Bedrijfstakken in

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs € 125 p/m² p.j.
Servicekosten BTW belast Nee
Status Beschikbaar
Bouw
Hoofdfunctie winkelruimte
Bouwjaar 1900
Bouwvorm Bestaande bouw
Locatie
Adres Korte Hengelosestraat 1
Plaats Enschede
Provincie Overijssel
Land Nederland

Uitgebreide omschrijving

Algemeen:
Te huur winkelruimte, gesitueerd op de begane grond in een monumentaal gebouw. Dit rijksmonument is gelegen in het centrum van Enschede op de hoek van de Korte Hengelosestraat en de Brammelerstraat. Het gebouw is in de jaren ‘20 ontworpen door architect Kuyt voor Vroom en Dreesman en heeft een buitengewoon fraaie uitstraling door de rondingen, glas in lood en het enorme atrium in het gebouw.
Door de grote vloeroppervlakten en de beschikking over de bestemming “detailhandel” leent het zich bij uitstek voor het vestigen van een grootwinkelformule.

Bestemmingsplan:
“Stadscentrum 2006” met als bestemming “detailhandel” en medebestemmingen “kantoren” en “parkeervoorzieningen” .

Kadastrale gegevens:
Gemeente Enschede, sectie B, nummer 7502 A1 en A2.

Indeling en oppervlakte(en):
De totale verhuurbare oppervlakte van het onderhavige object bedraagt circa 2.065 m² en is geheel gesitueerd op de begane grond.

Deelverhuur is mogelijk in overleg.

De oppervlakten zijn gemeten door verhurend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

Opleveringsniveau:
Het object wordt casco verhuurd en opgeleverd in de huidige staat.

Huurprijs:
Vanaf € 125,-- m²/jr.

Huurtermijn:
5 jaar.

Verlengingstermijn:
Met aansluitende periode van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn:
12 maanden voorafgaande aan de expiratiedatum.

BTW:
Er is sprake van een verhuur met BTW. Indien huurder niet voldoet aan de fiscale 90% BTW-norm zal er een BTW-vervangende opslag worden berekend.

Zekerheidsstelling:
Doorlopende bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur inclusief servicekosten en inclusief BTW.

Indexering:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI - Alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.

Bereikbaarheid:
Het object is gelegen in het voetgangersgebied, dat onderdeel uitmaakt van het levendige stadscentrum van Enschede. Het object is per auto en per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Het NS- en busstation liggen op loopafstand (circa 2 minuten). Direct naast het object bevindt zich de parkeergarage “Stationsplein”. Tot 11:00 uur ‘s ochtends is het winkelgebied toegankelijk voor auto- en vrachtverkeer.

Omgevingsfactoren:
De omgeving kenmerkt zich vooral door winkelruimte, horeca en kantoorruimten. In de directe omgeving zijn onder andere Spar City Store, American Today, Appe & Ei, Wok to Go, ABN AMRO Bank, Snelder Zijlstra Makelaars en Tempo Team gevestigd.

Locatieaanduiding:
Als gastvrije winkelstad heeft Enschede het meest veelzijdige winkelaanbod in Oost-Nederland. Je kunt dan ook verrassend goed winkelen in de grootste winkelstad van het oosten. Naast de grote (inter)nationale ketens, zoals Mango, Primark en Zara, vind je in de kleinere winkelstraten de lokale parels van de stad.
Het Van Heekplein is het drukste plein in de binnenstad. Hier zijn de meeste grote ketens gevestigd. Aan het Van Loenshof zijn veel exclusieve zaken en boetieks gevestigd en in de Haverstraatpassage vind je leuke, hippe winkeltjes met een uniek assortiment.
De grootste warenmarkt van het land, die elke zaterdag wordt gehouden op het Van Heekplein in Enschede, trekt vele bezoekers vanuit de hele regio en van ver over de Duitse grens.

Parkeren:
In de directe omgeving is voldoende openbare parkeergelegenheid alsmede enkele openbare parkeergarages. Parkeergarage Stationsplein is op slechts 1 minuut loopafstand gelegen. Het parkeertarief bedraagt € 2,50 voor het eerste uur met een maximaal dagtarief van € 12,50.

Aanvaarding:
Aanvaarding in overleg.

Voorbehoud:
Definitieve goedkeuring opdrachtgever en/of verhuurder.

Informatie:
Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld.

Alle media

Alle afbeeldingen

Korte Hengelosestraat 1, 7511 JA, Enschede
Korte Hengelosestraat 1, 7511 JA, Enschede
Korte Hengelosestraat 1, 7511 JA, Enschede
Korte Hengelosestraat 1, 7511 JA, Enschede
Korte Hengelosestraat 1, 7511 JA, Enschede

Bedrijfstakken in Enschede

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Documenten

Document Download

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie