>

Enschedesestraat 2, Oldenzaal 7575 AB Oldenzaal

7575 AB Oldenzaal huurprijs € 120 m² p.j.

Omschrijving

Algemeen:
Te huur kantoorruimte vanaf 20 m² tot 1.000 m² in een unieke en inspirerende omgeving met de authentieke industriële sfeer van weleer. Deze geweldige buitenkans biedt het cultuurhistorisch erfgoed de “Gelderman Fabriek”, een stimulerende locatie, waar historie, ondernemingszin, creativiteit, kennis, kunst en cultuur samenkomen onder het motto ‘be inspired by work’!

Het...

Brochure

Download de brochure van Enschedesestraat 2, Oldenzaal.

Download brochure

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Oldenzaal

Uitgebreide omschrijving

Algemeen:
Te huur kantoorruimte vanaf 20 m² tot 1.000 m² in een unieke en inspirerende omgeving met de authentieke industriële sfeer van weleer. Deze geweldige buitenkans biedt het cultuurhistorisch erfgoed de “Gelderman Fabriek”, een stimulerende locatie, waar historie, ondernemingszin, creativiteit, kennis, kunst en cultuur samenkomen onder het motto ‘be inspired by work’!

Het karakteristieke Gelderman-complex met haar monumentale waarden biedt (groeiende) ondernemers kantoorruimten in dit bijzondere bedrijfsverzamelgebouw, waar de originele elementen worden gecombineerd met de wensen van deze tijd en zij elkaar zo op een zeer aangename wijze versterken.

De fabriek bestaat uit de oorspronkelijke weverij met de kenmerkende shed- of zaagtanddaken en de voormalige zakkennaaierij met haar hoge lichte ruimten. Het Gelderman complex kenmerkt zich door de moderne energiezuinige installaties voor vloerverwarming en internetverbindingen en het oude metselwerk dat zichtbaar blijft in de binnenmuren, die voor het overige strak worden gestuct.

Voor verhuur worden kantoorruimten aangeboden op de begane grond in de oorspronkelijke weverij alsmede op de 2e verdieping in de voormalige zakkennaaierij.

Gelderman fabriek en historie:
150 jaar geleden waren nog vele arbeiders dag in dag uit textiel aan het produceren in de enorme bedrijfshallen, nu herbergt deze monumentale fabriek nieuwe bedrijvigheid. Volledig ingericht met kantoren en bedrijven en met ondersteunende horeca. Het inspiratiehart gaat het centrum vormen met een algemene ruimte (lobby), vergader- en presentatieruimte.

Vele gebruikers gingen u al voor, onder andere SOM=, Qua Koken, Yellow, AdCase B.V., Metal Radar, Masterphoto, Administratiekantoor de Kamperfoelie, Inventit, Studio Nieuwe Weide, Xenosite, Architecten plus sCBa architecten, fit20 / Gezond Twente, Brandcube, Promanteq en Stirred B.V.

Bestemmingsplan:
“Bedrijventerrein De Eekte-Hazewinkel” met als enkelbestemming volgens artikel 7 van de planvoorschriften “Gemengd” (zie bijlage).

Doelgroep en doelstelling:
Doelgroep: Ondernemer/organisatie die zich wil huisvesten in inspirerende plek, waar historie, ondernemingszin, creativiteit, kennis en economie samenkomt. Dus elke organisatie of individu die affiniteit heeft met het hoofdthema van de Gelderman fabriek en haar omgeving in het algemeen.
Doelstelling: Stimuleren van samenwerking. Samenwerking tussen sectoren, bedrijven en mensen. Samenwerking die zorgt voor een innovatieve oplossing voor een probleem, een gedenkwaardige creatieve productie of een waardevol inzicht.

De totale verhuurbare oppervlakte van het onderhavige object varieert van een kantoorkamer van 20 m² tot aan een kantoortuin van maximaal 1.000 m². Op dit moment is per direct beschikbaar:

2e verdieping Kantoorruimte 350 m²

Op de begane grond is thans nog een deel van het Geldermancomplex beschikbaar voor de realisatie van maximaal 1.000 m² kantoorruimte. Deze ruimte kan onderverdeeld worden in meerdere units en naar wens van de potentiële huurder worden opgeleverd.

Begane grond Kantoorruimte te realiseren 1.000 m² (in units vanaf 350 m²)

Op de begane grond en de 1e verdieping zijn op dit moment de kleinere kantoorkamers / kantoor units gesitueerd. De beschikbaarheid van deze kleinere kantoorkamers is op aanvraag te verkrijgen.

De oppervlakten zijn gemeten door verhurend/verkopend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

Opleveringsniveau:
- Algemene ruimte / ontmoetingsruimte (lobby)
- Multifunctionele luxe uitgevoerde vergaderruimte en presentatieruimte
- Sanitaire ruimten
- Trappenhuis
- Representatieve entree
- Ondersteunende diensten; op verzoek kan een centrale dienst de secretariële werkzaamheden overnemen, de post, het
drukwerk en de bestellingen verzorgen en zullen gezamenlijk worden afgestemd.
- Horecaruimte

Het opleverings- en afwerkingsniveau van de units kunnen in nader overleg met huurders worden bepaald. Verhuurder vindt het belangrijk dat de kantoorruimte(n) het afwerkingsniveau krijgt, dat bij u, de gebruiker, past.

Wij denken daarom graag met u mee, onderzoeken en bespreken de mogelijkheden tot “maatwerk.

Met genoegen maken we tijd voor u vrij om eens verder te praten over de kansen, die dit gebouw u kan bieden.

Huurprijs:
De huurprijs bedraagt € 120,-- per m² per jaar excl. BTW, service- en energiekosten. Niet inbegrepen zijn abonnement- en gebruikskosten voor telecommunicatie, internet, CAI en dergelijke. Het parkeren op de parkeerplaatsen van het buitenterrein behorende bij het complex zijn bij de huurprijs inbegrepen.

Service- en energiekosten:
Indicatie servicekosten: 17,- per m² per jaar excl. BTW.
Inhoudende:
- schoonmaak algemene ruimte
- groenvoorziening en terreinonderhoud
- algemene beveiliging
- etc.

De energiekosten worden doorbelast op basis van werkelijk verbruik. Dit wordt bepaald aan de hand van tussenmeters. Het voorschot bedrag voor de energie wordt in eerste instantie op € 20,-- per m² per jaar gesteld (excl. BTW). Dit kan worden bijgesteld nadat er reële verbruikscijfers beschikbaar zijn.

Huurtermijn:
Flexibele huurtermijn zijn bespreekbaar, in ieder geval minimaal 1 (één) jaar.

Verlengingstermijn:
In onderling overleg.

Opzegtermijn:
Twaalf (12) maanden voorafgaande aan de expiratiedatum.

BTW:
Huurder en verhuurder opteren voor een BTW belaste verhuur. Indien op basis van de BTW wetgeving huurder niet aan het criterium: “meer dan 90% BTW belaste prestaties te verrichten” voldoet, en zodoende het verzoek om BTW belaste verhuur niet geaccepteerd wordt, zal de huurprijs worden verhoogd met een percentage van 25%, zijnde de BTW compensatie.

Indexering:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI - Alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.

Zekerheidsstelling:
Doorlopende bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur inclusief servicekosten en inclusief BTW.

Bereikbaarheid:
- Bereikbaarheid per auto: De bereikbaarheid is goed. De units zijn op ca. 5 minuten rijafstand gelegen van de autosnelweg A1.
- Bereikbaarheid per OV: De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend. Nabijgelegen zijn het NS- en busstation gevestigd.
Uniek is het feit dat u en uw collega’s binnen 5 minuten naar het stadshart van Oldenzaal wandelen.

Omgevingsfactoren:
In de directe omgeving bevindt zich het NS- en busstation, ontsluitingswegen en snelweg A1, tevens is er een goede ligging ten opzichte van het centrum van Oldenzaal.
Naast de fabriek wordt het markante pand gerealiseerd van Impulse Info Systems, actief als innovatieve ict-dienstverlener en ligt al het vroegere hoofdkantoor van de textielfabriek Gelderman, de “Geldermanstaete” met daarin gevestigd WBO Wonen.

Locatieaanduiding:
Het onderhavige object is gelegen op het bedrijventerrein “De Eekte Hazewinkel”. Dit bedrijventerrein huisvest ruim 275 bedrijven met ongeveer 5.030 arbeidsplaatsen. Het is een gemengd bedrijventerrein met industriële-, handels- en transportbedrijven, dienstverlening en bouwnijverheid. Ook perifere grootschalige detailhandel in de vorm van een meubelboulevard is prominent aanwezig

Parkeren:
Voldoende mogelijkheid tot parkeren op eigen terrein. In totaliteit beschikt het Gelderman complex over circa 100 parkeerplaatsen.

Aanvaarding:
Aanvaarding begane grond in goed overleg.
Aanvaarding 2e verdieping per direct.

Voorbehoud:
Definitieve goedkeuring opdrachtgever en/of verhuurder.

Informatie:
Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs huurprijs € 120 m² p.j.
Huur BTW belast ja
Aangeboden sinds 7 maanden, 1 weken, 5 dagen geleden
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1863
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Enschedesestraat 2
Plaats Oldenzaal
Land NL
Kantoor
Oppervlakte 850 m²
Oppervlakte in units vanaf 25 m²
Verdiepingen 2
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.