>
Wordt het een keer tijd om dat stoffige, grauwe kantoor te verlaten en is het tijd voor een nieuw, inspirerend kantoor?
26-06-2017

Wordt het een keer tijd om dat stoffige, grauwe kantoor te verlaten en is het tijd voor een nieuw, inspirerend kantoor?

Wordt het een keer tijd om dat stoffige, grauwe kantoor te verlaten en is het tijd voor een nieuw, inspirerend kantoor?

door Danny Verhoeven

Wordt het een keer tijd om dat stoffige, grauwe kantoor te verlaten en is het tijd voor een nieuw, inspirerend kantoor? Doe dan je voordeel met deze vijf inspirerende kantoor ideeën!

1. Haal de natuur naar je kantoor

De meeste kantoorruimtes zijn gevestigd aan een snelweg en/of aan een industrieterrein. Over het algemeen zijn dit gebieden waar de natuur niet echt zijn gang kan gaan.

Maar waarom je kantoor in de een natuurrijke omgeving neerzetten als je de natuur naar het kantoor kan halen? In dit eco-office is een klein perkje met een boom gepland.

Ideaal voor net dat extra beetje zuurstof tijdens een klantmeeting of brainstormsessie!

2. Fitnessruimte

Doordat steeds meer mensen werkzaam zijn met een computer wordt er steeds minder bewogen tijdens werktijd. Urenlang zittend achter je laptop doorbrengen zorgt voor een toename in het aantal mensen met overgewicht of obesitas.

Hier kun je natuurlijk rekening mee houden bij het realiseren van een nieuw kantoor. Door een fitnessruimte in het kantoor te maken kun je personeel stimuleren om voor of na werktijd de broodnodige beweging te krijgen.

Andere ideeën om je personeel in beweging te houden? Maak bureaus met in plaats van een stoel een loopband of hometrainer. Actief zijn terwijl je werkt komt de productiviteit ook nog eens ten goede!

3. Verzorg minimaal een keer in de week een gezamenlijke lunch

Natuurlijk is het afhankelijk van het aantal medewerkers in een kantoor of een gezamenlijke lunch mogelijk is.

Maar voor de kleinere bedrijven tot ca. 20 medewerkers, zorgt een verzorgde gezamenlijke lunch voor gemotiveerde medewerkers.

Bovendien is dit hét moment om collega’s in een andere kantoorruimte eens beter te leren kennen.

4. Plaats een groot scherm met daarop een real-time dashboard

Door KPI’s groot in bijvoorbeeld de kantine of lunchruimte te hangen is iedereen zich te allen tijde bewust van de huidige stand van zaken wat betreft de belangrijkste KPI’s.

Stel dat een KPI is x omzet per maand, dan kun je dit breed uitmeten op het dashboard. Hierdoor kunnen snel maatregelen genomen worden als de omzet achter loopt op target.

Natuurlijk kun je hier ook meerdere KPI’s op weergeven.

5. Denk out-of-the-box

Als er iets in de smaak valt bij personeel en klanten dan zijn het wel creatieve ideeën a la Sillicon Valley. Kantoren van Google, Facebook en Apple staan bekend om hun gave kantoren. Misschien soms iets over de top maar het kan zeker bijdragen bij het aantrekken van goed personeel en absolute A klanten. Zulke concepten gaan namelijk als een lopend vuurtje rond! Wat denk je bijvoorbeeld van een glijbaan voor als je een kantoor hebt met een of meerdere verdiepingen. Op de foto hieronder zie je hier een voorbeeld van.

Bovendien zijn dit soort kantoren vaak nieuwswaardig voor lokale media. Schrijf een persbericht over de nieuwe kantoorlocatie en benader lokale media en het levert je nog exposure op ook!

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.