>
Wizards of WOZ
21-03-2019

Wizards of WOZ

Nieuwe WOZ-waarde 2019

De maanden februari en maart zijn traditioneel de maanden waarop woningeigenaars de nieuwe WOZ-waarde op de deurmat aantreffen. Jaarlijks bepaalt uw gemeente immers hernieuwd de waarde van uw woning. Tegen deze ‘beschikking’ kan binnen 6 weken bezwaar worden gemaakt.

De gevolgen van een te hoge WOZ-waarde

Het is van belang eens kritisch naar deze WOZ-waarde te kijken. Een te hoge WOZ-waarde kan verstrekkende gevolgen hebben. De afgelopen jaren is het belang van een accurate WOZ-waarde sterk toegenomen. De onroerend-zaak belasting kennen we uiteraard allemaal, maar wat dacht u van erfbelasting, huurwaardeforfait en vermogensbelasting. Inmiddels zijn er meer dan 20 (fiscale) overheidsregelingen waar de WOZ-waarde een rol speelt.

Wat kunt u zelf doen?

  • De woz waarde is inmiddels openbaar en kunt u gratis raadplegen via www.wozwaardeloket.nl. Kijk eens hoe de waarde van uw woning zich verhoudt tot andere woningen in uw straat of wijk.
  • Vraag altijd het taxatieverslag op bij uw gemeente. Daarin treft de kenmerken aan die de grondslag vormen voor de waardering. Ook worden daarin 3 referentiewoningen genoemd waarmee uw woning is vergeleken.

Extra informatie of advies nodig?

Onze specialisten van Snelder Zijlstra Taxaties, Christian Braakhuis en Niek Geerdink, kunnen u helpen bij de beoordeling van de WOZ-waarde en eventueel een taxatierapport opstellen om een te hoge WOZ-waarde te corrigeren. Vul onderstaand formulier in om direct een afspraak te maken!

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.