>
Twentse woningmarkt wordt steeds krapper
23-10-2018

Twentse woningmarkt wordt steeds krapper

Nagenoeg alle Twentse gemeenten hebben in het derde kwartaal van 2018 te maken met aanboddalingen. Het beperktere aanbod heeft ertoe geleid dat woningzoekers moeite ervaren bij het vinden van een woning. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2018 van Snelder Zijlstra Makelaars (partner in Dynamis).

Aantal woningverkopen neemt in Hengelo fors af door gebrek aan geschikt aanbod
Als gevolg van een afname van het aantal aangeboden woningen zijn bijna een vijfde minder woningen verkocht in Hengelo dan een jaar geleden. Ook in de gemeenten Twenterand, Hof van Twente en Almelo is het aantal verkopen gedaald als gevolg van het tekort aan geschikt aanbod. In Enschede is het aantal verkopen juist met 5% toegenomen, dit kan gezien worden als een gevolg van het stabiele aanbodvolume in het afgelopen half jaar. Afgelopen kwartaal is het aantal woningen in aanbod echter weer afgenomen door dit hoge aantal verkopen.

Sterke prijsstijging in Hof van Twente
Van de onderzochte regio’s is alleen in de gemeente Hof van Twente een prijsstijging geregistreerd boven het landelijk niveau van 10%. In een jaar tijd is de gemiddelde prijs per vierkante meter met 12% toegenomen in deze gemeente, naar een niveau van € 2.000 per vierkante meter. In Hengelo en Almelo nemen de prijzen ondanks de krapte in een gematigder tempo toe, beide met 8% in een jaar tijd.

Almelo goedkoopste woongemeente van Twente
De laagste prijs meterprijs wordt betaald in de gemeente Almelo, woningkopers geven hier gemiddeld € 1.650 uit aan een vierkante meter woonruimte. Dit is € 500 minder dan de hoogste meterprijs in de regio, in Hellendoorn betalen kopers € 2.150 per vierkante meter. Het prijsniveau in Enschede ( € 1.900) ligt hier precies tussenin.

Download de rapportage

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.