>
Toekomstig nieuwbouwcomplex Bruningmeijer
15-01-2018

Toekomstig nieuwbouwcomplex Bruningmeijer

Toekomstig nieuwbouwcomplex Bruningmeijer

De vervallen panden van voormalige bloemenzaak De Eeuwige Lente en machinefabriek Bruningmeijer in Enschede staan al jarenlang leeg en veroorzaken de nodige overlast. Eigenaar Carbo Property wil hier, in tegenstelling tot eerdere plannen, 45 appartementen creëren. Directeur Rob Knobben: "Er komt hoe dan ook geen massieve hoogbouw zoals het plan destijds, want dat vinden we niet passen in de omgeving.”. Het toekomstige nieuwbouwcomplex zal vernoemd worden naar machinefabriek Bruningmeijer.

Op dit moment is Carbo in overleg met de gemeente over de grondexploitatieovereenkomst. Wanneer deze rond is kan er een start worden gemaakt met het vergunningstraject en de aanpak van de bodemverontreiniging. Dit is naar verwachting half april.

In 2014 waren er plannen om twee hoge woontorens op deze plek te bouwen onder leiding van projectontwikkelaar Jan Jansen. Hij kreeg echter veel weerstand van de bewoners van 't Hardick, die zicht verenigden in actiecomité De Eeuwige Ellende. Over het nieuwe plan zijn zij vooralsnog positief.

Bron: TV Enschede FM

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.