>
Schakel jij een aankoopmakelaar in?
02-01-2018

Schakel jij een aankoopmakelaar in?

Schakel jij een aankoopmakelaar in?

‘Wat doet een aankoopmakelaar eigenlijk?’ en ‘Wat heb ik aan een aankoopmakelaar?’ Zijn vragen die ons regelmatig gesteld worden. Dat snappen we, want met al dat aanbod op Funda lijkt het gemakkelijk om zelfstandig op jacht te gaan naar jouw droomhuis. Bij het kopen van een huis komt echter heel wat kijken, het is immers niet iets dat je dagelijks doet. Daarom zetten wij vandaag alle ins en outs over de aankoopmakelaar op een rijtje!

1. De zoektocht

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het kiezen van een huis dat bij jou past. Hij maakt een op jouw woonwensen afgestemde selectie uit het actuele aanbod. Hij heeft bovendien als eerste inzicht in nieuwe woningen. Grijp jij nooit meer mis!

2. De bezichtiging

Een aankoopmakelaar regelt de bezichtiging, zodat je met eigen ogen kunt zien of de woning aan jouw eisen voldoet. Waar jij je misschien door emotie laat leiden, blijft de aankoopmakelaar professioneel en bekijkt het huis met een kritische blik. Hij let bijvoorbeeld op de bouwkundige staat en eventuele gebreken.

3. De onderhandeling

Onderhandelen is een vak apart en zeker niet voor iedereen weggelegd. Het vraagt onder andere om kennis en inzicht in de huizenmarkt. Een aankoopmakelaar kan jou helpen de actuele marktwaarde te bepalen, waardoor je een realistisch bod kunt uitbrengen. Een aankoopmakelaar handelt in jouw belang (in tegenstelling tot de makelaar van de verkopende partij). Zo betaal jij nooit teveel voor jouw droomhuis!

4. En tot slot…

Natuurlijk gaan er nog veel meer zaken gemoeid met de aankoop van een huis, zoals extra onderzoek naar het huis dat jij op het oog hebt, het afsluiten van een koopovereenkomst en de financiering van je droomhuis. Allemaal zaken waar een aankoopmakelaar jou bij kan ondersteunen en adviseren.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen bij de aankoop van jouw droomhuis? Neem contact op met Niek Geerdink, Jan Oosterhof of Marijn de Kinkelder.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.