Bedrijfsobject van de week: Van Loenshof 12, Enschede

Bedrijfsobject van de week: Van Loenshof 12, Enschede

Geschreven door Rob Temmink op 20 september 2019

Te huur een representatieve winkelruimte, gesitueerd in het kernwinkelgebied van Enschede aan het Van Loenshof 12. Het Van Loenshof en de directe omgeving kenmerkt zich zowel lokale als landelijke retailers, zoals Doppio Espresso, Jurgen Langezaal, JL Sportswear, House of Snobs, Van Uffelen en Decathlon.

Bestemmingsplan
“Binnenstad 2016” met als enkelbestemming “detailhandel”.

Kadastraal
Gemeente: Enschede
Sectie: B
Nummer: 7709 A1

Indeling en oppervlakte(en)
De totale verhuurbare oppervlakte van het onderhavige object bedraagt circa 173 m² en is als volgt onderverdeeld:

  • Circa 109 m² winkelruimte gelegen op de begane grond
  • Circa 64 m² opslagruimte gelegen in de kelder

Totaal: 173 m²

De oppervlakten zijn gemeten door verhurend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

Opleveringsniveau
Het object wordt casco verhuurd en opgeleverd. In overleg met de zittende huurder kunnen er zaken als inventaris en installaties worden overgenomen.

Huurprijs
€ 29.500,- per jaar, te vermeerderen met btw.

Huurtermijn
5 jaar.

Verlengingstermijn
Met aansluitende periode van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn
12 maanden voorafgaande aan de expiratiedatum.

Btw
Er is sprake van een verhuur met btw. Indien huurder niet voldoet aan de fiscale 90% btw-norm zal er een btw-vervangende opslag worden berekend.

Zekerheidsstelling
Doorlopende bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur inclusief servicekosten en inclusief btw.

Indexering
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI - Alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid van het onderhavige object is zowel met openbaar vervoer als met eigen vervoer goed te noemen. Het object is gesitueerd in het centrum van Enschede nabij het NS trein- en busstation. De winkelruimte is dagelijks tot 11:00 uur ‘s ochtends bereikbaar met de auto. Na 11:00 uur geldt het zogenoemde stadserf als voetgangersgebied en zijn auto’s niet toegankelijk.

Locatie-/ en omgevingsfactoren
Het Van Loenshof kenmerkt zich door haar verscheidenheid in zowel lokale, regionale als landelijke winkelbedrijven alsmede haar exclusieve modieuze uitstraling door verschillende modewinkels, luxueuze kapsalons en juweliers. Nabij gelegen formules zijn o.a. Scapino, Primark, Van Uffelen, Freek Nietsch, Toff Kidswear, Juwelier Gruyers en House of Snobs.

Parkeren
Enschede beschikt over ruim voldoende parkeergelegenheid (betaald). In de directe omgeving zijn diverse parkeergarages gesitueerd, zoals de Irenegarage, de H.J. van Heekgarage en Q-Park Enschede.

Aanvaarding
Aanvaarding in overleg.

Voorbehoud
Definitieve goedkeuring opdrachtgever en/of verhuurder.

Alle info

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie