Bedrijfsobject van de week: Prinsestraat 1, Enschede

Bedrijfsobject van de week: Prinsestraat 1, Enschede

Geschreven door Roy Duijn RT op 6 juli 2021

De huidige huurders verhuizen naar een andere locatie in Enschede waardoor deze zeer fraaie en markante villa beschikbaar komt in het eerste kwartaal van 2022. Wij bieden deze villa te koop aan. De villa, welke nog grotendeels in originele staat verkeert, is goed onderhouden en heeft nog vele authentieke en fraaie details. De monumentale villa is ca. 650 m² groot, verdeeld over 3 etages alsmede een kelder en een bijgebouw met 2 etages. De villa is gesitueerd tegenover Hogeschool Saxion en beschikt over 15 eigen parkeerplaatsen.

Bestemmingsplan
“Horstlanden-Veldkamp 2010” met als enkelbestemming ‘Gemengd -1’, welke aangewezen gronden bestemd zijn voor kantoren, maatschappelijke voorzieningen en wonen.

Kadastraal
Gemeente Enschede
Sectie H
Nummer 389
Groot 1.075 m²

Bouwjaar
Oorspronkelijk uit 1920.

Indeling en oppervlakte(en)
De totale verhuurbare oppervlakte van het onderhavige object bedraagt circa 645 m² en is als volgt onderverdeeld:

Begane grond Entree, 3 kantoorkamers, serre, keuken en toiletten ca. 200 m²
Verdieping Vide, 5 kantoorkamers en toiletten ca. 181 m²
Zolder Vide, 2 kantoorkamers, eetzaal met bar ca. 139 m²
Begane grond bijgebouw Hal en 2 kantoorkamers ca. 41 m²
Verdieping bijgebouw Hal en 2 kantoorkamers ca. 35 m²
Kelder ca. 49 m²

- De oppervlakten zijn gemeten door verhurend/verkopend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf. -

Opleveringsniveau
De villa wordt opgeleverd in de huidige staat met o.a. de volgende voorzieningen:

  • Vele authentieke details
  • CV (gas) installatie met radiatoren
  • Lichtarmaturen
  • Glas-in-lood ramen
  • Houten vloeren & vloerbedekking
  • Sierhaarden
  • Entree met natuurstenen vloer en lambrisering

Koopsom
€ 1.250.000,-- kosten koper.

Zekerheidsstelling
Waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom te storten bij of af te geven aan de notaris uiterlijk 10 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst.

Bereikbaarheid
De villa is gelegen op enkele minuten lopen van het centraal trein- en busstation van Enschede. Tevens op enkele loopminuten afstand is de Oude Markt gesitueerd met vele goede en gezellige lunchgelegenheden. Via de Singel en de Westerval is de Rijksweg A35 eenvoudig binnen enkele rijminuten bereikt.

Omgevingsfactoren
De villa is aan de voorzijde gesitueerd naar de M.H. Tromplaan, midden in het zakelijk hart van Enschede. De M.H. Tromplaan staat bekend om haar statige kantoorvilla’s en haar groene representatieve uitstraling. In de directe omgeving zijn o.a. gelegen: Hogeschool Saxion, Stellingwerf Van Beek & Drosten Advocaten, Huisartsenpraktijk H.A. Eijgelaar en Billet tandartsen.

Milieubodemgesteldheid
Het is verkoper niet bekend dat er feiten zijn waaruit blijkt dat de grond en/of grondwater onder en/of rondom het object enige verontreiniging bevat die voortzetting van het huidige gebruik belemmert of die heeft geleid of mogelijk zou kunnen leiden tot een saneringsverplichting van de grond en/of grondwater onder en rondom het object, dan wel het nemen van andere maatregelen (IBC-variant; isoleren, beheersen en controleren).

Parkeren
Op eigen terrein zijn 15 parkeerplaatsen beschikbaar. Tevens zijn er in de directe omgeving voldoende (betaalde) parkeermogelijkheden.

Aanvaarding
Aanvaarding in overleg. De villa zal niet eerder beschikbaar komen dan in de loop van het 1e kwartaal 2022.

Voorbehoud
Definitieve goedkeuring opdrachtgever.

Meer informatie


Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie