Bedrijfsobject van de week: Pijpenstraat 4, Enschede

Bedrijfsobject van de week: Pijpenstraat 4, Enschede

Geschreven door Lisa Lubberink op 24 november 2020

Te huur op toplocatie! Een nieuw te ontwikkelen commerciële-/horeca unit in het stadscentrum van Enschede, gelegen op de hoek Zuiderhagen, Pijpenstraat en Walstraat.

De komende jaren wordt er gewerkt aan de openbare ruimte van het gebied “De Kop” met haar omliggende straten. Inmiddels zijn de werkzaamheden ter vervanging van de rotonde van de Haaksbergerstraat gestart. De Haaksbergerstraat, Ripperdastraat, De Ruyterlaan, Nijverheidstraat, Piet Heinstraat en de Beltstraat krijgen een nieuwe inrichting. Deze inrichting maakt het gebied groener en aantrekkelijker en zorgt voor een bereikbaar centrum.

Deze werkzaamheden aan de openbare ruimte gaan vooraf aan de bouw van 4 ontwikkellocaties. Deze locaties zijn allemaal nabij de onderhavige ruimte gelegen en faciliteren samen meer dan 500 nieuwe appartementen. Deze nieuwe stadswijk is straks levendig, groen en autoluw.

Bestemmingsplan
Binnenstad 2016

Indeling en oppervlakte(en)
De totale verhuurbare oppervlakte van deze commerciële-/horecaruimte bedraagt circa 550 m² en is gelegen op de begane grond.

Deelverhuur is mogelijk vanaf ca. 350 m².

De oppervlakten zijn gemeten door verhurend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

Het onderhavige object wordt casco verhuurd.

Huurprijs
Op aanvraag

Huurtermijn
5 jaar.

Verlengingstermijn
Met aansluitende periode van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn
12 maanden voorafgaande aan de expiratiedatum.

Btw
Er is sprake van een verhuur met btw. Indien huurder niet voldoet aan de fiscale 90% btw-norm zal er een btw-vervangende opslag worden berekend.

Zekerheidsstelling
Doorlopende bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur inclusief servicekosten en inclusief btw.

Indexering
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI - Alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.

Bereikbaarheid
Gezien de centrale ligging is het object uitstekend te bereiken met zowel eigen als met openbaar vervoer. Het centraal station ligt op enkele loopminuten afstand. In de directe omgeving zijn meerdere grote parkeerplaatsen gelegen.

Omgevingsfactoren
De straten Zuiderhagen, Op de Wal en Walstraat kenmerken zich door een diversiteit aan retail, horeca en dienstverlening en maakt dit stukje Enschede onderscheidend.

Locatieaanduiding
Het onderhavige object is gelegen in het stadscentrum van Enschede. In de nabije omgeving zijn o.a. gevestigd Scapino, America Today, Primark en Piet Zoomers en Decathlon.

Parkeren
Er is voldoende mogelijkheid om te parkeren op de nabij gelegen parkeerterreinen of in de parkeergarages.

Aanvaarding
Aanvaarding in overleg.

Voorbehoud
Definitieve goedkeuring opdrachtgever en/of verhuurder.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie