Bedrijfsobject van de week: Langestraat 29, Enschede

Bedrijfsobject van de week: Langestraat 29, Enschede

Geschreven door Rob Temmink op 24 mei 2022

In verband met de verhuizing van Jurgen Langezaal Herenmode bieden wij voor de verhuur aan de representatieve en markante winkelruimte. Het pand is gesitueerd op een toplocatie in het kernwinkelgebied van Enschede aan de Langestraat 29 en gelegen aan de looproute van de Oude Markt naar het Van Heekplein.

In dit deel van het kernwinkelgebied bevinden zich zowel lokale als landelijk retailers, zoals Guts&Gusto, Vanilia, My Jewellery, Jamin, Juwelier Gruyters en Specsavers.Tevens dient vermeld te worden dat de onderhavige winkel direct aan het “Ei van Ko” ligt welke als middelpunt van het centrum gezien wordt en tevens hierdoor vanuit verschillende kanten zeer goed zichtbaar is.

Bestemmingsplan
“Binnenstad 2016” met als enkelbestemming “detailhandel”.

Indeling en oppervlakte(en)
De totale verhuurbare oppervlakte van het onderhavige object bedraagt circa 380 m² en is als volgt onderverdeeld:

  • begane grond - winkelruimte - 220 m²
  • 1ste verdieping - opslagruimte - 85 m²
  • 2de verdieping - opslagruimte - 75 m²

De oppervlakten zijn gemeten door verhurend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

Opleveringsniveau
Het object wordt casco opgeleverd.

Centrum Enschede
Als gastvrije winkelstad heeft Enschede het meest veelzijdige winkelaanbod in Oost-Nederland. Je kunt dan ook verrassend goed winkelen in de grootste winkelstad van het oosten. Naast de grote (inter)nationale ketens, zoals Zara, Mango en Primark, vind je in de kleinere winkelstraten de lokale parels van de stad.

De grootste warenmarkt van het land, die elke zaterdag wordt gehouden op het Van Heekplein in Enschede, trekt vele bezoekers vanuit de hele regio en van ver over de Duitse grens. Ook zijn de winkels op zondag geopend.

Huurprijs
€ 77.500,-- per jaar, te vermeerderen met btw.

Huurtermijn
5 jaar.

Verlengingstermijn
Met aansluitende periode van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn
12 maanden voorafgaande aan de expiratiedatum.

BTW
Er is sprake van een verhuur met btw. Indien huurder niet voldoet aan de fiscale 90% btw-norm zal er een btw-vervangende opslag worden berekend.

Zekerheidsstelling
Doorlopende bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur inclusief eventuele servicekosten en inclusief btw.

Indexering
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI - Alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.

Bereikbaarheid
Het object is gelegen in het voetgangersgebied, dat onderdeel uitmaakt van het levendige stadscentrum van Enschede. Het object is per auto en per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Het NS- en busstation liggen op loopafstand (circa 5 minuten). Tot 11.00 uur ’s ochtends is het winkelgebied toegankelijk voor auto-/vrachtverkeer.

Locatieaanduiding / Omgevingsfactoren
De winkelruimte is gelegen in de voetgangerszone met in de directe omgeving enkel winkels In de nabije omgeving zijn de navolgende winkel(ketens) gevestigd, te weten Simon Lévelt koffie & thee, Schuurman schoenen, Scotch & Soda, Bakker Bart, Vanilia, Guts&Gusto, Gruyters Juwelier en Engbers Lederwaren.

Parkeren
In de omgeving is voldoende (betaalde) parkeergelegenheid in onder andere een van de overdekte parkeergarages, alsmede op diverse openbare parkeerterreinen in de directe nabijheid.

Aanvaarding
Aanvaarding in overleg.

Voorbehoud
Definitieve goedkeuring opdrachtgever en/of verhuurder.

Informatie
Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie