Bedrijfsobject van de week: Industriestraat 9, Hengelo

Bedrijfsobject van de week: Industriestraat 9, Hengelo

Geschreven door Roy Duijn RT op 21 april 2020

Aan de Industriestraat 9 te Hengelo, naast het fabriekscomplex van Stork/VDL en direct nabij het centrum van Hengelo, bieden wij aan voor de verkoop / verhuur de “Wilhelminaschool”. Het Rijksmonument bevindt zich in zeer goede staat en is in het begin van de 21ste eeuw volledig gemoderniseerd. Hierbij zijn de vele fraaie details van het gebouw bewaard gebleven. De bouwkundige staat van het gebouw is goed.

Het gebouw is vanuit een U-vormige plattegrond over 3 etages opgetrokken. In het midden bij de centrale entree is een lift geplaatst, welke in glas is uitgevoerd. Aan de achterzijde van het gebouw, in de U-vorm, is een atrium gerealiseerd. Het atrium is volledig in een stalen constructie uitgevoerd, transparant in glas en met betonnen verdiepingsvloeren. Zeer fraai en een harmonisch geheel.

Doordat de vele lokalen onderling goed verbonden zijn, de bouwkundige hoogte goed is en de ontsluiting geoptimaliseerd is, is het gebouw geschikt voor vele functies. De fraaie ligging in de kop van Hart van Zuid direct nabij het kernwinkelapparaat, het NS-station en de hoofdontsluiting naar de snelweg via de Laan Hart van Zuid maakt de ligging uniek. Echt een stoer en functioneel gebouw om verliefd op te worden!

Bestemmingsplan
“Hart van Zuid” met als enkelbestemming volgens artikel 6 “maatschappelijk”. Zorg met wonen is toegestaan.

Kadastrale gegevens
Gemeente Hengelo(O), sectie D, nummer 14541, groot 2.247 m².

Bouwjaar
1918

Indeling en oppervlakte(en)
De totale oppervlakte van het onderhavige object bedraagt circa 3.800 m² en is als volgt onderverdeeld:

begane grond - multifunctionele ruimte - 970 m²
begane grond - multifunctionele ruimte in atrium - 410 m²
1e verdieping - multifunctionele ruimte - 960 m²
1e verdieping - multifunctionele ruimte in atrium - 235 m²
2e verdieping - multifunctionele ruimte - 910 m²
2e verdieping - multifunctionele ruimte in atrium - 320 m²

De oppervlakten zijn gemeten door verkopend / verhurend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

Opleveringsniveau
Het object wordt opgeleverd met o.a. de volgende voorzieningen:
-centrale entree
-lift (in glas uitgevoerd)
-gemoderniseerde toiletgroepen
-verlichting
-CV (gas) installatie met radiatoren
-pantry’s op meerdere verdiepingen
-centrale ontmoetingsruimte
-diverse goed geconserveerde authentieke details

Koopsom/huurprijs
Op aanvraag.

Zekerheidsstelling
Waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom te storten bij of af te geven aan de notaris uiterlijk 10 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst.

Bereikbaarheid
Het object is zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Dit maatschappelijk vastgoed is gelegen nabij het treinstation van Hengelo. Tevens zijn de snelwegen binnen enkele rijminuten te bereiken.

Locatie-/omgevingsfactoren
Het object is gelegen aan de rand van het centrum van Hengelo nabij het treinstation en poppodium Metropool. In de directe omgeving zijn tevens VDL, Basic-Fit, Ethos Energy, Wepro Ingenieursbureau, winkelcentrum Esrein, ROC van Twente, Lansinkveste en de brandweer gevestigd.

Milieubodemgesteldheid
Het is verkoper niet bekend dat er feiten zijn waaruit blijkt dat de grond en/of grondwater onder en/of rondom het object enige verontreiniging bevat die voortzetting van het huidige gebruik belemmert of die heeft geleid of mogelijk zou kunnen leiden tot een saneringsverplichting van de grond en/of grondwater onder en rondom het object, dan wel het nemen van andere maatregelen (IBC-variant; isoleren, beheersen en controleren).

Parkeren
Er is ruim voldoende parkeergelegenheid (betaald) in de nabijgelegen Q-park parkeergarage.

Aanvaarding
Aanvaarding in overleg.

Voorbehoud
Definitieve goedkeuring opdrachtgever en/of verkoper.

Informatie
Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld.

Bekijk alle objectinfo

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie