Bedrijfsobject van de week: H.J. van Heekplein 96, Enschede

Bedrijfsobject van de week: H.J. van Heekplein 96, Enschede

Geschreven door Rob Temmink op 1 februari 2022

Te huur representatieve winkelruimte op top A1 locatie aan het H.J. van Heekplein 96 te Enschede. De winkelruimte maakt onderdeel uit van het complex die onder andere Primark en Sostrene Grene huisvest.

Op dit drukke winkelplein staat op dinsdag en zaterdag de warenmarkt. Andere winkels aan dit plein zijn onder andere The Sting, WE, JD Sports, Foot Locker en ZARA.

De winkel heeft een frontbreedte van circa 7 meter.

Bestemmingsplan
“Binnenstad 2016” met als enkelbestemming volgens artikel 6 van de bestemmingsvoorschriften “Detailhandel” (zie bijlage).

Indeling en oppervlakte(en)
De totale verhuurbare oppervlakte van het onderhavige object bedraagt circa 161 m² en is als volgt onderverdeeld:

  • Begane grond: winkelruimte 140 m²
  • 1e verdieping: opslagruimte 21 m²

De oppervlakten zijn gemeten door verhurend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

Opleveringsniveau
Het object wordt casco plus verhuurd.

Het gehuurde is voorzien van een eigen elektra- en watermeter. Warmte wordt middels een voorschot afgerekend, op basis van daadwerkelijk verbruik, via de servicekosten.

Huurprijs
€ 120.000,-- per jaar, te vermeerderen met btw.

Huurtermijn
5 jaar.

Verlengingstermijn
Met aansluitende periode van telkens 5 jaar.

Servicekosten
€ 4.500,-- per jaar, te vermeerderen met btw (prijspeil 1-7-2021)

Green Lease overeenkomst
Verhuurder zal een overeenkomst opmaken op basis van het Green Lease principe.

Opzegtermijn
12 maanden voorafgaande aan de expiratiedatum.

Btw
Er is sprake van een verhuur met btw. Indien huurder niet voldoet aan de fiscale 90% btw-norm zal er een btw-vervangende opslag worden berekend.

Zekerheidsstelling
Doorlopende bankgarantie (ROZ model) of waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur inclusief eventuele servicekosten en inclusief btw.

Indexering
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI - Alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.

Bereikbaarheid
Het object is uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid en het trein- en busstation liggen op loopafstand van het object.

Omgevingsfactoren
Het onderhavige object is gesitueerd direct naast de hoofdingang van Primark, aan het H.J. van Heekplein. Eveneens nabijgelegen zijn Sostrene Grene, The Sting, Costes, Kruidvat, H&M en Jack & Jones.

Locatieaanduiding
De locatie kan worden aangeduid als top A1 locatie. De winkelruimte is gesitueerd op één van de drukste punten van het centrum van Enschede. Op een gemiddelde zaterdag telt Locatus tussen 20.000 en 25.000 passanten die de voor verhuur beschikbare ruimte passeren. Op het H.J. van Heekplein wordt tevens twee wekelijks een warenmarkt gehouden.

Parkeren
Nabij het onderhavige winkelruimte zijn meerdere parkeergarages gesitueerd, waaronder Van Heek parkeergarage. Deze garage biedt plek aan circa 1.700 auto’s.

Aanvaarding
Aanvaarding in overleg.

Voorbehoud
Definitieve goedkeuring opdrachtgever en/of verhuurder.

Informatie
Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld.

Alle info

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie