Uw woning verhuren

Heeft u woonruimte die u wilt verhuren? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Snelder Zijlstra Makelaars. Wij maken dan met u een persoonlijke afspraak. Tijdens dit gesprek zullen wij de woning opnemen en op basis van deze opname u adviseren over de mogelijkheden, risico's en aandachtspunten die komen kijken bij verhuur. U kunt in dit gesprek uw wensen uitspreken en uw vragen stellen.Nadat u besloten heeft om uw woning te verhuren plaatsen wij de woning in ons aanbod op de website van Snelder Zijlstra Makelaars en Funda.nl en verzorgen de beknopte presentatie met foto's en tekst voor kandidaat huurders. Ook krijgt uw woning een plaats in onze etalage op kantoor.

Zodra de eerste kandidaten zich melden voor uw woning dan maken wij met u een afspraak voor een bezichtiging. Alle bezichtigingen vinden plaats onder begeleiding van een medewerker van Snelder Zijlstra Makelaars.

Indien wij een geschikte kandidaat hebben gevonden voor uw woning dan nemen wij de achtergrond van deze kandidaat met u door. Wij kunnen kandidaten oa. toetsen op hun financiële achtergrond en uw persoonlijke voorkeur. Wij zullen kandidaten ook vragen een loonstrook en/of arbeidscontract te overleggen en natuurlijk hun ID bewijs.

Bij een succesvolle match tussen u en een kandidaat huurder maken wij in overleg met u een huurovereenkomst en zorgen voor de aanvangs- en eindinspectie.

Wanneer u contact met ons opneemt informeren wij u graag over de mogelijkheden.

Tijdelijk verhuren
Als een woning te koop staat, mag de eigenaar deze verhuren middels de Leegstandswet. De Leegstandswet biedt de mogelijkheid om koopwoningen, in afwachting van verkoop, tijdelijke te verhuren. Een groot deel van de huurbescherming geldt dan niet. Hiervoor is een vergunning nodig van burgemeester en wethouders in de gemeente waarin de woonruimte ligt.

vraag en antwoord Rijksoverheid: Kan ik mijn woning tijdelijk verhuren? 

Wanneer u contact met ons opneemt informeren wij u graag over de mogelijkheden.

Snelder Zijlstra Makelaars (053) 485 22 22 | (053) 485 22 44
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.